"Medula" nın Edip Dede'ye şakası..

medula-nin-edip-dedeye-sakasi

'Medula Eczane' sisteminde 1 haftalık bebek görünen Edip Dede neye uğradığını şaşırdı.


08 Ekim 2017 14:39

İstanbul'da işçi emeklisi, 78 yaşındaki Edip Bürçün, devlet hastanesinde muayene olduktan sonra ilaçlarını almak için gittiği eczanede kendisine SGK'nın reçete sisteminde henüz 1 haftalık bebek göründüğü ve ilaçlarını alamayacağı söylenince neye uğradığını şaşırdı.

Avcılar'daki Ambarlı Mahallesi'nde iki çocuğu ve eşi ile birlikte yaşayan Bağcılar Belediyesi'nden emekli Edip Bürçün, derideki kaşıntı rahatsızlığı nedeniyle ilçedeki devlet hastanesine gitti. Doktor, Bürçin'e reçete yazarken, yazdığı şifre ile eczaneye giderek ilaçlarını alabileceğini söyledi.

Sorun SGK'da çözüldü..

Edip Bürçün gittiği eczanede bir sürpriz bekliyordu. Medula'ya göre 30 Eylül 2017 tarihinde dünyaya gelmiş görünüyordu ve bu nedenle ilaçlarını alamayacağını öğrendi. Bürçin, hatanın nüfus kayıtlarından kaynaklanmış olabileceğini düşünerek nüfus müdürlüğüne giderek sıra aldı. Uzun süre bekledikten sonra kayıt örneğini alan yaşlı adam evine dönerken gittiği eczaneden yine olumsuz yanıt aldı. Bu kez Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) kapısı çaldı.  SGK'da görevli memura kimliğini verince sorun çözüldü, Medula kayıtlarındaki hata başka bir bürokratik işleme gerek olmadan düzeltildi.  

Edip Bürçün, bir ara emekli maaşının da kesilebileceği endişesine kapıldığını, 6 saatte çözebildiği hata sonucu ilaçlarını alabildiği ve endişelerinin giderilebildiği için sevindiğini söyledi.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz