Malzeme reçetelerine ait Medula mesajları için uyarı..

medula-malzeme-recetelerine-ait-mesajlar-icin-uyari-yapildi

Ankara Eczacı Odası'nın Medula mesajları konusundaki uyarısı.


20 Aralık 2018 16:52

"Odamıza Kurum tarafından yapılan bilgilendirmelerden medikal malzeme karşılayan bazı eczanelerimizin, Medula ekranını her gün kontrol etmemeleri nedeni ile Kurum tarafından gönderilen iade ve kesinti mesajlarını görmedikleri ve bu nedenle iade işlemlerinin düzeltme ve kesintiye itiraz süreleri dahilinde işlemlerini tamamlayamadıkları için kesintiler olduğu anlaşılmaktadır.

Meslektaşlarımızın bu tarz mağduriyetler yaşamamaları adına Medula Şahıs Ödemeleri provizyon ekranından duyurular ve mesajlarını her gün kontrol etmeleri önem arz etmektedir." denildi.

Ankara Eczacı Odası'nın duyurusu şöyle:

Medikal Malzeme Reçetelerine Ait Medula Mesajları

Bilindiği üzere Ayakta Tedavide Kullanılan Tıbbi Malzemelere Ait Fatura Eki Belgelerin bedelleri, “Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden Tıbbi Malzemelerin Temini Sözleşmesi” ve “Sağlık Uygulama Tebliği” ile düzenlenen mevzuat kapsamında, Medula şahıs ödemeleri ekranından alınan provizyon ile geri ödenmektedir. Ayrıca reçete kontrolleri sırasında oluşan iade ve kesinti işlemleri yine bu ekran üzerinden eczanelere mesaj ile bildirilmektedir.

Odamıza Kurum tarafından yapılan bilgilendirmelerden medikal malzeme karşılayan bazı eczanelerimizin, Medula ekranını her gün kontrol etmemeleri nedeni ile Kurum tarafından gönderilen iade ve kesinti mesajlarını görmedikleri ve bu nedenle iade işlemlerinin düzeltme ve kesintiye itiraz süreleri dahilinde işlemlerini tamamlayamadıkları için kesintiler olduğu anlaşılmaktadır.

Meslektaşlarımızın bu tarz mağduriyetler yaşamamaları adına Medula Şahıs Ödemeleri provizyon ekranından duyurular ve mesajlarını her gün kontrol etmeleri önem arz etmektedir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

Ankara Eczacı Odası Yönetim Kurulu

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz