METDF'nin açıklaması.

marmara-eczane-teknisyenleri-dernekleri-federasyonunun-aciklamasi

METDF'nin, Konfederasyon Başkanı Aydın Dağ ile yapılan röportaja ilişkin açıklaması.


02 Mart 2018 10:57

Geçen hafta yayınladığımız Eczane Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Aydın Dağ ile yapılan röportaja, Marmara Eczane Teknisyenleri Dernekleri Federasyonu'ndan (METDF), bir açıklama geldi.

MEDF'nun açıklaması şöyle:

Kamuoyuna Duyurulur;

Bir internet sitesinde kendisi ile yapılan röportajda talihsiz   açıklamalarda bulunan  Eczane Teknisyenleri Konfederasyonu Başkanımız Sayın Aydın DAĞ’a karşı cevap hakkımız doğmuştur.

Belirtmek gerekirse mesleğimiz  için çaba sarf eden her meslektaşımız, konumu ne olursa olsun,  bizim için bir değerdir.

2012 yılından bu yana Konfederasyon Başkanlığını yürüten ve Konfederasyonun kurulmasından günümüze kadar yapılanları Sayın Dağ öncelikle sorgulamalıdır.Bilimsel Eczacılığın 180. Yılı kutlamaları yapılacağı bir döneme gelmiş eczacılık sektöründe bu işin ayrılmaz parçası olan Eczane Teknisyenleri sektörün neresindedir?

Sırasıyla açıklamaları kaleme alırsak bizim öncelikle eksikliğimiz muhalefetimizin olmamasıdır,başarısızlığımız buradan gelmektedir , az sorunlar hakkında gündem yapılsa eleştiri olarak adleden bir yapı var.

Söz uçar, yazı kalır… çok güzel söylenmiştir.

Sayın Aydın Dağ, Geçen yıl İstanbul'da Nisan ayında  yapılan İlaç ve Eczacılık Kongresinde "Eczane Teknisyenlerinin Sorunları" adı altında bir toplantı yapıldı. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü ve Yardımcısı ile İlaç Eczacılık Daire Başkanı'nın da katıldığı toplantıda, sorunlarımızı devlet yetkililerine yüz yüze derinlemesine anlatma imkanı bulduğunu dile getirmiş olması.Bizde soruyoruz: Yazılı olarak girişimde bulundunuz mu? Belgelendi mi?,sorunlar çözümlendi mi?

Eczane destek personeline dair protokolün bitmesinin üzerinden 8 yıl, Uzem tarafından düzenlenen sertifikasyon eğitimimiz üzerinden 5 yıl geçmiş, biz hala bir aşama kaydedememişiz. Sorunlar olduğu gibi duruyor!

2011 yılında Sağlık Bakanlığı Eğitim Dairesinde, meslek tanımlama komisyonunda, lise düzeyinde Eczane teknisyenleri sınıfları açılması gündeme gelmişti. İlk itiraz edenlerin başında Sayın Dağ vardı. Bu gün ise İstanbul Eczacı Odasının lise düzeyinde sınıf açmasının ve Teknisyenlere meslek okulu seviyesinde eğitim verilmesini kendi projesi olarak lanse ediyor. Öte yandan18 adet Eczane Hizmetleri Yüksek Okulu olduğunu kendisi de ifade etmektedir. Oysa bu okulların neden tercih edilmediği gerekçeleriyle açıklanmalıydı.

Konfederasyonumuzun yapması gerekeni, federasyonlar gerçekleştirince bazen söylenecek söz kalmıyor...

Bodrum'da yapılan toplantıya gelince, Marmara Eczane Teknisyenleri Dernekleri Federasyonu üzerine düşen fazlasıyla yapmıştır ve her daim yapacaktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın! Sayın Aydın Dağ, bu büyük toplantıya katılmayarak bazı şeylerin üstünü örtme gayretindedir.Bu tür organizasyonlar hiç de basite alınacak türden değildir. Mücadele gerektirir, çaba gerektirir,emek gerektirir, lobi gerektirir, vizyon gerektirir. Evet sayın başkanın dediği gibi ilk önce katılımcı sayısı 50 kişi ile sınırlıydı katılımcı dernek başkanları fazla olunca sayıyı 75 kişiye çıkarttık; baktık bu da yetmiyor, 120 ye yakın meslektaşlarımızla bu güzel organizasyonu gerçekleştirdik. Uzun yollar katederek, emek veren,alın teri döken  arkadaşlarımıza tekrar teşekkür ederiz. Konfederasyon Başkanımız iddia ettiği gibi davet olayından tepki alacağını öne sürerek daha önce ki  Ermenek örneğini veriyor. Oysa ki bizler federasyon başkanları nezdinde bütün meslektaşlarımızı davet ettiğimizden ötürü bu iddia da mesnetsiz kalıyor. Burada sorun,bizim kendi imkan ve irademizle yürüttüğümüz davet organizasyonunu kendine mal etmeye ve kendi adıyla lanse etmeye çalışmasından kaynaklanmaktadır. Elbette bu ısrarcı ve ben-merkezci tutum Marmara Eczane Teknisyenleri dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulumuz nezdinde kabul görmemiştir. Benim davetiyelerimi sen sahiplen ve dağıt, nerede görülmüş? Bizler organizasyonumuza Konfederasyon Yönetim Kurulunda ki arkadaşlarımız katılmışken Sn.Dağ'ın iştirak etmemesinin altında farklı niyetler aramamız çok normal.

Bodrum'da gerçekleşen toplantı sonunda katılımcı federasyonlar adına ortak bir deklarasyon yayımlanması için karar alındı.Sonrasında yazı hazırlandı, toplantıya katılan federasyon temsilcisiyle irtibata geçildi, onay alındı ve ortak bildiri yayımlandı. Maalesef, Sn. Aydın Dağ, burada da talihsiz bir olaya imza atarak, Güneydoğu Federasyonu adına katılan temsilcisinin verdiği onayı bile yok sayarak meslektaşlarımızı zorda bırakmış, "Deklerasyondan haberim yok, bilgimiz dışındadır" diyerek gülünç bir açıklama yapmıştır...

Konfederasyonun yapması gereken Türkiye toplantılarını bizler yaptık. Birincisi Bursa’da üçüncüsünü Bodrum'da olmak üzere Marmara Eczane Teknisyenleri Dernekleri Federasyonu, ötekini de Karaman Ermenek’te  İç Anadolu Eczane Teknisyenleri Dernekleri Federasyonu gerçekleştirilmiştir.

Takdir sizlerindir.

Saygılarımızla.

Marmara Eczane Teknisyenleri Dernekleri Federasyonu

Yönetim Kurulu Adına Genel Sekreter Ali Osman YENİLMEZ


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz