"29 liralık kanser ilacı internette 400 liraya satılıyor"

manisa-eczaci-odasi-baskani-29-liralik-kanser-ilaci-internette-400-liraya-satiliyor

Bulunamayan kanser ilacı internette karaborsaya düştü.


09 Ekim 2017 12:37

Manisa Eczacı Odası Başkanı Devrim Bali, meme kanseri tedavisinde ve diğer kanser türleri için kullanılan bazı ilaçların piyasada bulunamaması nedeniyle internetten ilaç satışının arttığını söyledi.

29 liralık bir meme kanseri ilacının internette 400-500 liraya satıldığını belirten Bali, kaçak yollarla ülkeye sokulan ilaçların tehlikesine ve özellikle kanser hastaları üzerinde ölümcül etkiler yaratabileceğine dikkat çekti.

Bulunamayan ilacın fiyatı patladı..

Kanser hastalığıyla mücadele eden kişilerin Türkiye’de bulunamayan kanser ilaçlarını da internet üzerinden aldığını anlatan Devrim Bali, özellikle meme kanseri tedavisinde kullanılan ilaçta son dönemlerde sıkıntı yaşanmasından dolayı internet ortamında yüksek fiyatlara satıldığını belirtti.

İthal edilen bu ilacın eczanelere ayda bir kez gönderilebildiğine ve 29 liradan satıldığına dikkat çeken Bali,

"İnternette satılan ilaçların bazıları sahte olmasa bile yüksek fiyatlardan satılıyor. Piyasada bulunmayan kanser ilaçları var. Meme kanserinde kullanılan bir ilacın bulunmasında sıkıntı var. İthal ilaç olduğu için sorun çözülmedi. Bir kutu için eczanede sıra bekleyen 9-10 hasta var. İnternette kutusunu 400 liraya satıyorlar. Mecbur kalan hastalar da ne yazık ki alıyor.

Meme kanseri ilacını bulmak için diğer illerden de Manisa’ya geliyorlar. İnternette bulduklarını ancak 400-500 liraya satıldığını bize söylüyorlar. İnternetten aldıkları ilaçların sahte olup olmadığını anlamak için bizlere getirdikleri de oluyor.

Çoğunun üzerinde anlamadığımız yazılar var. İlacın yüzde 99 sahte olabileceğini söylüyoruz ve kullanmamalarını öneriyoruz" diye konuştu.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz