Eczanelerden ilaç isimlerinin excel listesini istedi..

malmudurlugu-eczanelerden-ilac-isimlerinin-excel-listesini-istedi

Kartal Malmüdürlüğünün tutuklu/hükümlü reçeteleri için alışılmadık uygulaması.


15 Eylül 2018 12:13

İstanbul Kartal Malmüdürlüğü, tutuklu ve hükümlü reçetelerini karşılayan eczanelerden reçetelerdeki ilaçların adının ayrı bir excel listesi olarak verilmesini istedi. İstanbul Eczacı Odası gelen şikayetler üzerine bu uygulamaya itiraz ederek protokol hükümlerini hatırlattı.

İstanbul Eczacı Odası'nın yazısı şöyle;

İstanbul Defterdarlığı / Kartal Malmüdürlüğü

Bildiğiniz üzere Adalet Bakanlığı kapsamındaki kişilerin Türk Eczacıları Birliği üyesi eczanelerden ilaç teminine ilişkin protokolde: Adalet Bakanlığı tarafından sağlık yardımları karşılanan kişilere serbest eczanelerden ilaç teminine ilişkin usul ve esaslar ile karşılıklı hak ve yükümlülükler belirlenir.

Meslektaşlarımızdan tarafımıza ulaşan yoğun şikayetler doğrultusunda aşağıdaki protokol hükümlerini paylaşmak isteriz.

Protokol gereği;

Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan tutuklu/hükümlüler için düzenlenen reçete girişlerinde T.C. kimlik numarsı olarak  (55555555555) girilmesi gerekmekle olup, sistemden alınan çıktı reçete arkasına eczane tarafından eklenir. Protokolde yer alan Ek-6-A ve Ek-6-B formunda yer alan örneklerde bu durum açıkça görülmektedir. Ayrıca hekim tarafından yazılan tutuklu/hükümlü reçetelerinde çoğu kez hasta T.C. kimlik numarası yer almamaktadır. Dolayısıyla eczacının faturada ya da ayrı bir excel listesinde Kurumunuza T.C. bildirmesi gibi bir durum söz konusu değildir.

Protokolün 3.2.8 maddesi "Reçetede ilacın ticari adı belirtilmeyip sadece etken madde adı belirtilmiş ise eczacılar tarafından o etken maddeyi içeren bedeli en düşük ilaç verilecek" şeklindedir. Buna göre reçetede ilacın ticari adının yazılması bile zorunlu değil iken meslektaşlarımızdan ilaç isimleri içeren bir excel listesi istenmesi protokole aykırıdır.

Eczacı tarafından karşılanan reçeteler TEB Farmainbox Reçete Tevzi Sistemine işlenmekle ve sistemden alınan icmal listesi faturaya eklenmektedir. Buna ek olarak reçeteler protokolde yer alan Ek-5 formu ve Adalet Bakanlığı’na hitaben kesilmiş fatura ile birlikte Kuruma teslim edilir.

Başka malmüdürlüklerinde olmayan bu uygulama sebebiyle meslektaşlarımız ödemelerini alamamaktadır.

Bu uygulamaya son verilmesi hususunu bilgilerinize arz ederiz.


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz