Maliye denetlemelerinde sorun çıkabilir..

maliye-denetlemelerinde-sorun-cikabilir

İstanbul Eczacı Odası'nın Fiyat Etiket Yönetmeliği konusundaki uyarısı


08 Ağustos 2020 14:41

İstanbul Eczacı Odası, geçtiğimiz ay Fiyat Etiketi Yönetmeliğinin “Etiket bulundurma zorunluluğu" başlıklı 5’inci maddesi konusunda açıklama yaptı.

İlgili mevzuatın yürürlüğe girmesinin üzerinden 2 yıl geçtikten sonra, Eczacı Odasının bu konuda yeniden uyarı yapmasını önemli bularak, Eczacı Odası'nın açıklamasını yayınlıyoruz.

İstanbul Eczacı Odası'nın açıklaması şöyle;

İlaç dışı ürünlerin fiyat etiketleri hakkında

Değerli Meslektaşlarımız;

Fiyat etiketlerinde bulunması zorunlu hususlar, Fiyat Etiketi Yönetmeliğinin “Etiket bulundurma zorunluluğu" başlıklı 5’inci maddesinde düzenlenmiştir.

Fiyat etiketlerinde “yerli üretim” logosu bulunması zorunluluğu getiren düzenlemeyi içeren değişiklik 18 Eylül 2018 tarihli ve 30539 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile yapılmış ve 3 Ekim 2018 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Bu doğrultuda üretim yeri Türkiye olan mallar için etiket ve tarifelerde yer alması zorunlu olan yerli üretim logosunun kullanımına ilişkin usul ve esaslar 5 Ekim 2018 tarihli ve 30556 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak aynı gün yürürlüğe giren tebliğ ile belirlenmiştir.

Maliye denetlemelerinde sorun yaşamamanız için ilaç dışı ürün etiketlerinin söz konusu tebliğe göre düzenlenmesi gerekmektedir.

Örnek etiket şablonu


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz