Majistral ilaç reçetelerinde uygulanacak temel kurallar..

majistral-ilac-recetelerinde-sgk-ile-sorun-yasanmamasi-icin-temel-kurallar

Majistral reçetelerinin SGK ödemesinde sorun çıkmaması için dikkat edilecek kurallar.


06 Mart 2018 18:51

Ankara Eczacı Odası, SGK geri ödenmesinde problem yaşanmaması için majistral preparatları içeren ilaç reçetelerinin hazırlanması sırasında uyulması gereken kuralları açıklayan bir yazı yayınladı. 

Ankara Eczacı Odası'nın duyurusu şöyle;

Majistral Reçetelerin Hazırlanması Hakkında

Majistral reçetelerin hazırlanması, hastaya sunulması ve Sosyal Güvenlik Kurumu Medula Provizyon Sistemi üzerinden hesaplanması ile ilgili “Majistral İlaç Komisyonu”muz çalışmalarını sürdürmektedir. Komisyonumuz; konuyla ilgili olarak meslektaşlarımızın sorun yaşamamaları adına, uzun soluklu da olsa çalışmalarını sürdüreceklerdir. Bu özverili çalışmaların olumlu sonuçlanacağını düşünmekteyiz.

Sizlerin de bildiği gibi 25/01/2018 tarih ve 1343.304 sayılı yazı ile majistral ilaçların hazırlanmasında dikkat edilecek hususlarla ilgili bir yazı yayınlanmış ve siz değerli meslektaşlarımızın dikkatine sunulmuştu. Hazırlanacak majistral reçete formülasyonunda hazır preparat mevcut ise bu preparat veya preparatların prospektüslerinde bahsedilen kullanım süreleri önem arz etmektedir. Bu hazır preparatların kullanımı ile ilgili süreye bağlı olarak ve eğer formülasyonda başka preparatlar da mevcut ise formülasyon içerisindeki diğer preparatların da prospektüsteki kullanım sürelerinin dikkate alınması ve formülasyonun buna göre ayarlanması gerekmektedir.

SGK geri ödenmesinde problem yaşanmaması için majistral preparatları içeren reçetelerin; kâğıt reçete olması, “10 günlük dozdur” ve “Tedavi amaçlıdır” ifadelerinin yazılı olması ve yukarıda bahsedilen preparatların tedavi sürelerine göre formülasyon hazırlanması meslektaşlarımızın dikkat etmeleri gereken hususlar arasında yer almaktadır.

Ankara Eczacı Odası Yönetim Kurulu

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz