Lenfoma ve lösemi ilacı Türkiye'de ruhsatlandı..

lenfoma-ve-losemide-kullanilacak-ilk-biyobenzer-ilac-turkiyede-ruhsatlandi

İlaç, hematolojik onkoloji alanındaki ilk "biyobenzer" ürün olma özelliğini taşıyor.


29 Mart 2018 13:08

"Hodgkin-dışı lenfoma" (NHL) ve "kronik lenfositik lösemi" (KLL) tanısı alan hastalarda kullanılabilecek, hematolojik onkoloji alanındaki ilk "biyobenzer" ürün Türkiye'de ruhsat alarak hastaların kullanımına sunuldu.

TRPHARM İlaç tarafından ruhsatlandırılan biyobenzer ürün, tümör hücrelerinde bulunan çeşitli hedef moleküllere yönelik geliştirilen ve "monoklonal" olarak isimlendirilen antikorlardan oluşuyor.

İlaç, bağışıklık sistemi hücrelerinde başlayan bir kanser türü "hodgkin-dışı lenfoma" (NHL) ve "vücudun savunma hücreleri akyuvarların bir alt tipi olan lenfositlerden kaynaklanan kan ve kemik iliği kanseri" olarak tanımlanan "kronik lenfositik lösemi" (KLL) tanısı alan hastalarda kullanılabilecek.

Kimyasal bileşimler yerine biyolojik yöntemlerle, organizmalardan ve canlı sistemlerden üretilen biyoteknolojik ürünlerin versiyonları olan biyobenzer ürün, Türkiye'de hastaların istifadesine sunuldu.

Planda Türkiye'de üretimi de var

TRPharm Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Göker,  TRPharm ve DRL şirketlerinin Türkiye'de stratejik iş birliğine 2016'da başladığını belirterek;

"Anlaşmanın şartları uyarınca, DRL'nin biyobenzer ürün portföyü ruhsatlandırma ve satış/pazarlama açısından TRPharm tarafından temsil ediliyor. TRPharm ayrıca tesis yatırımının tamamlanmasının ardından teknoloji transferlerini gerçekleştirerek, hücreden itibaren biyoteknolojik etken madde ve bitmiş ilaçları da Türkiye'de üretecek." dedi.

Göker; "Biyobenzer ilaçlar, mevcut ürünlere kıyasla aynı etkiye sahip olmakla birlikte daha ekonomik. Bu önemli bir avantaj. Bunun yanı sıra biyobenzerlerin ülkeye girmesiyle teknoloji transferi de sağlanacak ve üretimin Türkiye'de yapılmasıyla birlikte ihracat potansiyeli de artacak." diye konuştu.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz