Bazı "Topikal Kortikosteroid" 'lerde pozoloji değişikliği..

ldquo-klobetazol-propiyonat-rdquo-ve-ldquo-betametazon-dipropiyonat-rdquo-etkin-maddeli-urunler

TİTCK iki etken maddeye ilişkin olarak yapılacak kısa ürün bilgileri pozoloji değişikliğini duyurdu


14 Haziran 2019 13:50

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun (TİTCK), yayınladığı “Klobetazol propiyonat” ve “Betametazon dipropiyonat” etkin maddelerini  içeren ürünlerdeki Kısa Ürün Bilgisi değişikliğini duyurdu.

Yazıda Kısa ürün bilgileri pozoloji bölümüne; “Çocukluk yaş grubunda zorunlu kalınmadıkça kullanımı önerilmemektedir.” ve “Süt çocuğu ve küçük çocuklarda zorunlu kalınmadıkça kullanımı önerilmemektedir.” ifadelerinin ekleneceği ifade edildi.

TİTCK'nın duyurusu şöyle;

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI
Türkiye ilaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu

Sayı: 62820468-000-E.90436  31.05.2019
Konu: Topikal kortikosteroid içeren ürünler

Topikal kortikosteroid preparatlatları Kurumumuz “BeşeriTıbbi Ürün Klinik Değerlendirme Komisyonu” tarafından değerlendirilmiştir. Alınan karara göre;

“Klobetazol propiyonat” etkin maddesini içeren ürünler hakkındaki 07.03.2018 tarihli, E.44659 sayılı sendika-dernek kararı ile “Betametazon dipropiyonat” etkin maddesini içeren ürünler hakkındaki 30.10.2018 tarihli, E.188485 sayılı sendika-dernek kararı iptal edilmiştir.

Aşağıdaki tabloda yer alan ultra yüksek ve yüksek potent olarak kabul edilen topikal kortikosteroid içeren ürünlerin Kısa Ürün Bilgileri pozoloji bölümüne “Çocukluk yaş grubunda zorunlu kalınmadıkça kullanımı önerilmemektedir.”ifadesinin eklenmesi,
Kullanma Talimatının ilgili bölümüne de bu bilginin yansıtılması gerekmektedir.

Betametazon Dipropiyonat   Desoksimetazon
Klobetazol Propiyonat   Diflorazon Diasetat
Diflukortolon Valerat   Halsinonid
Flusinonid   Halobetazol Propiyonat
Flurandrenolid   Betametazon Valerat
Amsinonid   Flutikazon Propiyonat

Bunların dışındaki topikal kortikosteroid içeren ürünlerin Kısa Ürün Bilgileri pozoloji bölümüne “Süt çocuğu ve küçük çocuklarda zorunlu kalınmadıkça kullanımı önerilmemektedir.” ifadesinin eklenmesi, Kullanma Talimatının ilgili bölümüne de bu bilginin yansıtılması gerekmektedir.

Alınan kararla ilgili varsa görüş, öneri ve katkılarınızın 12.07.2019 tarihine kadar Klinik Değerlendirme Birimine sunulması, söz konusu süreç içerisinde topikal kortikosteroid içeren ürünler ile ilgili hiçbir başvurunun Farmakoloji Değerlendirme Birimine yapılmaması hususunda bilginizi ve gereğini rica ederim.

Dr. Ecz. N. Nihan Burul BOZKURT/ TEİS Daire Başkan Vekili

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz