Kurum böyle kabul ediyor.. Gerçeğe aykırı reçete kaydı..!

kurum-boyle-kabul-ediyor-gercege-aykiri-recete-kaydi

Mardin Eczacı Odası'ndan Medulaya reçete kaydına ilişkin kesintiler duyurusu.


17 Ekim 2017 13:06

Mardin Eczacı Odası; Danışman Eczacılık Komisyonunun, son zamanlarda bazı eczanelerin reçetelerinin incelenmesi aşamasında, reçetede olmadığı halde reçetenin ödenmesi için Medula sisteminde seçilerek provizyon alınabilen reçete teşhisleri veya özel durum mesajlarından kaynaklı kesintileri ile karşılaştığını duyurdu.

Mardin Eczacı Odası'nın duyurusu şöyle:

TEB-SGK PROTOKOLÜNÜN 5.3.9 MADDESİ HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME

2016 Yılı TEB - SGK Protokolü'nün 5.3.9. Maddesi aşağıdaki gibidir :

''5.3.9. Kuruma yapılan incelemeler neticesinde Provizyon sistemine gerçeğe aykırı reçete kaydı yapılarak Kuruma fatura edildiğinin tespiti halinde reçete bedelinin 10 (on) katı tutarında cezai şart uygulanarak eczacı uyarılır. Tekrarı halinde reçete bedelinin 20 (yirmi) katı tutarında cezai şart uygulanarak sözleşme feshedilir ve 1 (bir) yıl süre ile sözleşme yapılmaz. Ancak bu durumun sehven yapıldığının eczacı tarafından bildirilmesi ve Kurumca yapılacak araştırma ve/veya inceleme sonucunda tespit edilmesi durumunda bu hüküm uygulanmaz.''

Danışman Eczacılık Komisyonumuz, son zamanlarda bazı eczanelerimizin reçetelerinin incelenmesi aşamasında, reçetede olmadığı halde reçetenin ödenmesi için Medula sisteminde seçilerek provizyon alınabilen reçete teşhisleri veya özel durum mesajlarından kaynaklı kesintiler ile karşılaşmaktadır.

Herhangi bir kesinti ve cezai şart ile karşılaşmamak için, Medula'ya reçete kaydı yapılırken hastanın reçetesinde ve raporunda bulunmayan bir teşhis ve durumla ilgili özel teşhislerin (213 - Pnömoni, 233 - Mevsimsel Allerjik Rinit ... vb. ) seçilerek Kuruma fatura edilmemesi önem arz etmektedir.

43.Bölge Mardin Eczacı Odası / Danışman Eczacılık Komisyonu

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz