TEİS Başkanı, Kongrede çok önemli bir konuyu gündeme getirdi..

kongrede-onemli-bir-konuyu-gundeme-getirdi

Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi'nde bir sunum yapan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, piyasada ilaç sıkıntısı olduğunu hatırlatarak, eczanelerin tüm yurtta serbestçe ilaç takası yapabilmesi gerektiğini söyledi.


29 Kasım 2014 00:00

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, eczacılarla ilgili yasanın herhangi bir kısıtlama getirmemesine rağmen, Sağlık Bakanlığının çıkardığı yönetmeliğin sadece il içi ilaç takasına izin verdiğini belirterek, "Piyasada ilaç sıkıntısı var. Türkiye'nin her yerindeki eczanelerin birbiriyle ilaç takası yapabilmesi lazım" dedi.

Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi'nde bir sunum yapan Tüm Eczacı İşverenler  Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, eczaneler arasında ilaç takasının tüm yurtta serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Yönetmeliklerin, yasanın çizdiği çerçevenin dışına çıkmaması, yasayı daraltmaması gerektiğini, oysa eczacılık yasasında ilaç takasının serbest olmasına rağmen yönetmelikte bunun il içi takasa dönüştürüldüğünü hatırlatan Saydan şöyle konuştıu:

"Yasada eczaneler arasında ilaç takası serbest ama yönetmelikte bu il içi takasa dönüştürüldü. Yani sadece aynı ilde faaliyet gösteren eczaneler arasında ilaç takası yapılabiliyor. Bize bunun gerekçesi söylenmedi. Piyasada ilaç sıkıntısı var. Türkiye'nin her yerindeki eczanelerin birbiriyle ilaç takası yapabilmesi lazım. Bu durum hem hastaların ilaca erişimini engelliyor hem de eczanelerin ticari faaliyetini kısıtlıyor. Bu yüzden Danıştaya dava açtık."
 


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz