Koç “Bu eczanede ilaçlar bedava olacak”

koc-ldquo-bu-eczanede-ilaclar-bedava-olacak-rdquo

Mezitli Belediye Başkanı Adayı Sinan Koç'un "Mezitli Halk Eczanesi" projesi.


24 Aralık 2018 12:50

Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı Sinan Koç da "Halk Eczanesi" projesine niyetlendi. Başkan adayı Koç, sosyal belediyecilik anlayış kapsamında hazırladığı projelerden biri olduğunu ifade ettiği “Mezitli Halk Eczanesi”  ile sağlık güvencesi olmayan, dar gelirli, kimsesiz ve sokaklarda yaşayan vatandaşların ücretsiz ilaç hizmetinden faydalanabileceğini belirtti.

Koç; “İlaç isteğinde bulunmak için de mutlaka doktor onaylı reçete olması gerecek. Ayrıca vatandaşlar ilaç kullanımı ile ilgili her türlü danışmanlık hizmetini de alabilecek” dedi.

"İthal ilaçlara milyonlar harcanıyor"

Halk Eczanesi projesi  ile sağlık güvencesi olmayan, dar gelirli, kimsesiz, sokaklarda yaşayan  ve devlet güvencesinden olmayan mültecilerin durumlarını belgeledikten sonra Halk eczanesinden ücretsiz faydalanabileceğini kaydeden Koç,

“İlaçların yurt dışında ithal edilmesi ve ülkemizde üretilen ilaçların eş değerleri de piyasa koşulları ve fiyat farkları nedeniyle ithal edilen yoluna gidilmesi ülkemizde milyarlarca dolara mal olmaktadır. Ülkemizdeki döviz kurlarının artmasında dolayı ilaçların faturası vatandaşa kabarık gelmektedir” dedi.

İstanbul'da da denendi

Mezitli Halk Eczanesinin, Mezitli Belediyesi tarafından sağlık kuruluşlarından  kullanılmamış ilaçların toplanması ile oluşturulacağı kaydedildi.

Benzer bir proje geçmişte İstanbul'da iki ilçe belediyesi tarafından da uygulanmak istendi. Ancak Eczacı Odasının uyarıları ile bir protokol yapılarak projenin oda denetiminde yeni bir şekil almasının insan sağlığı açısından daha doğru olacağına karar verildi. Yapılan protokol sonunda proje yeni bir yol haritası ile hayata geçirildi.

Kullanılmamış ilaçlar toplanacak

Mezitli Belediyesi tarafından sağlık kuruluşlarından  kullanılmamış ilaçların toplanması ile oluşturulacak Mezitli Halk Eczanesi , israf olacak ilaçları  ihtiyaç sahipleri ile  ücretsiz olarak buluşturmayı hedefleyecek.İlaç isteğinde bulunmak için de mutlaka doktor onaylı reçete olması gerecek. Ayrıca vatandaşlar ilaç kullanımı ile ilgili her türlü danışmanlık hizmetini, alabilecek” diye konuştu.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz