Kişisel sağlık verileri yönetmeliği mahkemelik oldu

kisisel-saglik-verileri-yonetmeliginin-bazi-maddeleri-mahkemelik-oldu

Yönetmelikteki bazı maddelerin eczane pratiğinde uygulanması sorun çıkarıyor.


04 Ekim 2019 14:40

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), Kişisel Sağlık Verilerinin İşlenmesi Ve Mahremiyetinin Sağlanması Hakkında Yönetmeliğin bazı maddelerinin iptali için Danıştay 10.dairesine dava açtığını duyurdu. 

TEİS'in duyurusu şöyle:

Kişisel Sağlık Verilerinin İşlenmesi Ve Mahremiyetinin Sağlanması Hakkında Yönetmelik için sendikamızca Danıştay’da dava açılmıştır.

Değerli Üyelerimiz ve meslektaşlarımız,

Sağlık Bakanlığı tarafından 21/06/2019 tarih ve 30808 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, eczanelerin işleyişini önemli ölçüde bozacak ve eczane pratiğinde uygulanması imkansız düzenlemeler içeren, Kişisel Sağlık Verilerinin İşlenmesi Ve Mahremiyetinin Sağlanması Hakkında Yönetmelik için sendikamızca ; 5. maddesinin 4. fıkrasının, 6. maddesinin 1. fıkrasının ve 14. maddesinin YÜRÜTMELERİNİN DURDURULMASINA ve İPTALİ için 15/08/2019 tarihinde Danıştay 10.dairesinde 2019/10238 esas numarası ile dava açılmıştır.

Saygılarımızla bilgilerinize sunarız. / TEİS Yönetim Kurulu

İptali istenen maddeler:

5. maddenin 4. fıkrası:

(4) Sağlık hizmeti sunucuları tarafından; banko, gişe ve masa gibi bölümlerde yetkisi olmayan kişilerin yer almasını önleyecek ve aynı anda yakın konumda hizmet alanların birbirlerine ait kişisel verileri duymalarını, görmelerini, öğrenmelerini veya ele geçirmelerini engelleyecek nitelikte gerekli fiziki, teknik ve idari tedbirler alınır.

6.maddenin 1. fıkrası:

(1) Sağlık hizmeti sunumunda görevli kişiler; ilgili kişinin sağlık verilerine ancak, verilecek olan sağlık hizmetinin gereği ile sınırlı olmak kaydıyla erişebilir.

14. madde:

MADDE 14 – (1) Kişisel verilerin imha edilmesinde, Kanunun 7 nci maddesi ile Kurum tarafından hazırlanarak 28/10/2017 tarihli ve 30224 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmelik hükümlerine riayet edilir.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz