Kayseri Eczacı Odası; "Hakaretvari bir davranış.."

kayseri-eczaci-odasindan-hakaretvari-ve-saygisiz-bir-davranis

Kayseri EO bir açıklama yaparak yeni bir sürecin başlaması gerektiğini ifade etti.


18 Eylül 2018 18:41

Eczacı Odaları Bayer'e karşı tavırlarını ve işbirliği çağrılarını artarda açıklıyorlar. Kayseri Eczacı Odası adına Başkan Oğuzhan Ulutaş da bir açıklama yaptı.

Ulutaş yaptığı açıklamada; "Yine aynı senaryo" başlığı altında, "..İlaç sektörünün devlerinden birisinin böyle hakaretvari, saygısız ve aynı sektördeki paydaşlarını hiçe sayan bu hareketi elbette karşılık bulmalıdır.." ifadelerini kullandı.

Kayseri Eczacı Odasının açıklaması şöyle:

YİNE AYNI SENARYO…

Yıllar içerisinde defalarca izlediğimiz ve başrollerinde oynamak zorunda olduğumuz filmlerden bir yenisi daha vizyonda! Kurgu basit aslında. Kullan ve bir kenara at.

Sadece eczanelerde diye başlayan eczacının danışmanlığının ve prestijinin kullanılması ile devam eden bir süreç bu. Elbette hedefe ulaşınca da işinize geliyorsa diyerek amacına ulaşan firmaların yapıp yönettiği bir film. Yeni doğmuş bir markanın Pazar payını büyütmek, markalaşmak için bizleri kullanmasından bıkmadık mı ? Daha kimleri bizim üzerimizden zenginleştireceğiz abaca ?

Defalarca oynanan bu oyuna şimdide başrollerinde Bayer in rol aldığı en iyi yardımcı oyuncu rolünü Bepanthol’ün üstlendiği bir yenisi eklenmek üzere.

Dur demek kendimizi kullandırtmamak bizim elimizde. 1 Ekim 2018 tarihi itibari ile e bebek mağazaları ile çalışacağını ilan etti Bayer Firması ve TEB deki toplantıya rağmen kararını değiştirmedi.

Bize yapılan bu hakareti kabullenemeyeceğimizi bilmesini sağlamalıyız. İlaç sektörünün devlerinden birisinin böyle hakaretvari, saygısız ve aynı sektördeki paydaşlarını hiçe sayan bu hareketi elbette karşılık bulmalıdır. Hem eczanelerimize hem depolarımıza büyük zararlar verecek bu davranış tarzına yasalar çerçevesinde mutlaka ama mutlaka bir tepki verilmelidir.

Yıllardan beri dile getirdiğimiz ama maalesef odalar ve TEB olarak  doğru bir politika belirlenemeyen ve her geçen gün büyüyen ilaç dışı ürün pazarında bundan böyle çok önemli adımlar atmak zorundayız. Markalaşmak, kendi ruhsatlarımıza sahip olmak, sanayi ile ortak çalışma projeleri üretmek, sözleşmeli çalışmak gibi modelleri hayata geçirmek zorundayız.

İlaç dışı ürün pazarında üretimde ve markalaşmada atacağımız adımlar geleceğimizi sağlamlaştıracağı gibi ülke kaynaklarının da yurt dışına çıkmasını engelleyecektir.

TEB in öncülüğünde bu sürecin başlama zamanı artık gelmiştir. Odamız olarak da bütün gücümüzle destek olacağımızın bilinmesini isteriz.

Paydaşlar birbirlerini korumalı ve kollamalıdır. Henüz vakit varken Bayer Firmasını bu yanlış adımdan geri dönmeye davet ediyorum.

Ecz. Oğuzhan ULUTAŞ / 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkan

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz