Kan kanseri için 300 yeni ilaç geliyor..

kan-kanseri-icin-300-yeni-ilac-geliyor

Lösemi Lenfoma Miyelom Hastaları Kongresi'nde yeni gelişmeler anlatıldı.


27 Mayıs 2018 14:50

Lösemi Lenfoma Miyelom Hastaları ve Araştırma Eğitim Birliği Derneği (LLMBİR) tarafından bu yıl 6. düzenlenen "Lösemi Lenfoma Miyelom Hastaları Kongresi", ATO Congresium’da yapıldı.

LLMBİR Başkanı Prof. Dr. Muhit Özcan, kan kanserinin tedavisinde büyük gelişmeler yaşandığını vurgulayarak, "Şu anda yürüme aşamasında, olgunlaşma aşamasında olan 300 civarında yeni ilaç var. Bunlar önümüzdeki 1 ile 8 yıl arasında kullanımda olacak" dedi.

"Bazı türlerde tedavi başarısı yüzde 90'lara çıktı"

Prof. Özcan; kan kanserlerinin tedavisinde hızlı gelişmelerin yaşandığının altını çizerek;

"Tedavi seçeneklerini takip edebilmek zorlaştı. Her ay yepyeni ilaçlar, sonuçlar karşımıza geliyor. Tedavilerde irili ufaklı devrimler olmakta.

Bazı hastalıklarda tedavi başarısı yüzde 10’lardan yüzde 90’lara çıktı. Bizim için en önemlisi lösemi, lenfomayı önlemek. Burada da ’sigarasız bir hayat, yürüyen bir hayat’ diyoruz" ifadelerini kullandı.

"Benzen" ile kanser arasındaki ilişki var"

LLMBİR İkinci Başkanı Harun Akın ise, benzin ve türevleri, boya, lastik ve birçok temizlik ürününde bulunan "benzen" maddesine maruziyetin kan ve lenf kanserleri ile ilişkisine dikkat çekti. Akın;

"Yılda 200 ppm üzerinden benzen maruziyeti ile kan ve lenf kanserleri arasında ilişki ortaya konmuşken, bugün 0.5-1 ppm gibi çok daha düşük maruziyetlerde dahi bu kanserlerin görülme sıklığının arttığı gösterildi. Çok sayıda ülkede bu toksik maddeye maruziyet ile ilgili sıkı düzenlemeler belirlenmiş olsa da maalesef Türkiye’de hala 20 ppmye kadar benzen maruziyetine izin verilmektedir" diye konuştu.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz