İzmir'in projesi birinci oldu..

izmirin-projesi-birinci-oldu

"Yardımcı Sağlık Personellerine Yönelik En İyi Akılcı İlaç Kullanımı (AİK) Projesi" birinci seçildi.


04 Aralık 2017 19:07

SAĞLIK Bakanlığı Tıbbi İlaç ve Cihaz Kurumu tarafından düzenlenen Akılcı İlaç Kullanımı Proje Yarışması'nda İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'ne (İKÇÜ) birinci oldu.

İKÇÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı'nda yüksek lisansını tamamlayan Uzman Hemşire Sibel Yöntem'in, İKÇÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Cem Kaplan danışmanlığında yürüttüğü, "Yardımcı Sağlık Personellerine Yönelik En İyi Akılcı İlaç Kullanımı (AİK) Projesi" birinci seçildi.

Prof. Dr. Yusuf Cem Kaplan ve Uzman Hemşire Sibel Yöntem ödülünü, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş ile Türkiye Tıbbi İlaç ve Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz'ün katıldığı törende aldı.

Gürsöz, Yöntem tarafından Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nde yürütülen bu proje kapsamında Tire Devlet Hastanesi'nde oluşturulan proje ekibinin özverili çalışmalarıyla hemşirelerin hizmet kalitesini artıracak kartlar geliştirdiklerini söyledi.

Prof. Dr. Kaplan ve Uzm. Hemşire Yöntem'in tasarladıkları akılcı ilaç kartları sayesinde hemşireler tedavi esnasında kullanılan ilaçlar hakkında kolay ve etkili bilgiye ulaşıyor. Hastalar ise taburcu olduktan sonra verilen ilaçları en doğru şekilde kullanarak tedavi süresine katkıda bulunuyor.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz