İthal ettiği 215 milyon TL'lik ilacı artık Türkiye'de üretecek..

ithal-ettigi-215-milyon-tl-lik-ilaci-artik-turkiye-de-uretecek

Astra Zeneca, Sağlık Bakanlığı'nın son düzenlemesinin etkisi ile Türkiye'de piyasaya sürdüğü ilaçların yüzde 90'ını bu topraklarda üretmek için harekete geçti. Böylece 215 milyon TL'lik ithal ilaç Türkiye'de üretilecek..


22 Şubat 2017 22:25

Bir kısım üretimini Türkiye'ye kaydıran firmalar arasına Astra Zeneca da katıldı. Sağlık Bakanlığı'nın bir süredir çeşitli vesilelerle Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı ilaç firmalarına vermiş olduğu "Ya üret ya terk et" mesajına olumlu yaklaşan Astra Zeneca, Türkiye'de piyasaya sürdüğü ilaçların yüzde 90'ını bu topraklarda üretmek için harekete geçti.

Dünya Gazetesinden Özlem Ermiş Beyhan'ın haberine göre, Astra Zeneca'nın Türk Ülke Başkanı Pelin Eriştiren İncesu, ithal ettikleri 215 milyon TL'lik ilacın Türkiye'da üretileceğini açıkladı. Böylece Astra Zeneca'nın Türkiye'de sattığı ilaçların yüzde 90'ı bu topraklarda üretiliyor olacak.

Geçen yıl sektörde dengeleri değiştirecek bir yasal düzenleme yapıldı ve patent süresi dolmuş ilaçların birden fazla biyoeşdeğeri piyasada satılıyorsa geri ödemesinin yapılması için Türkiye'de üretilmesi koşulu getirildi. "Bu düzenleme, şirket merkezlerine karşı yöneticiler olarak elimizi güçlendirdi" diyen İncesu, daha önce Türkiye pazarına verdikleri ilaçların yüzde 50'sini burada ürettirdiklerini, şimdi hedeflerinin bu oranı yüzde 90'a çıkarmak olduğunu belirtiyor.

Ülke Başkanı şöyle diyor: "Bu havuzun içinde getirebileceğimiz kadar ürünü Türkiye'ye getirebilmek adına müzakeremizi yurtdışı ile yaptık. Bizden istenen 100 milyon TL'lik bir ilacın üretimini getirmekti, biz bunun iki katını getirmiş olacağız."

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz