İşte sonuç; sadece 23 eczacı..!

iste-sonuc-sadece-23-eczaci

Eczacılıkta Uzmanlık eğitimi alacak öğrenciler için sadece 23 kontenjan açıldı.


13 Temmuz 2017 13:04

Eczacılıkta Uzmanlık Sınavına girecek öğrenciler için başvuruların açılmasıyla birlikte toplam kontenjan da belli oldu. 11 üniversitede tamamı 23 öğrenci kontenjanı açıldı. Bir başka deyişle uzman eczacı olabilmek için sadece 23 eczacı eğitim alabilecek önümüzdeki eğitim döneminde.

Bu öğrencilerin 8'i fitofarmasi, 15 tanesi ise klinik eczacılık alanında eğitim alacak.

Uzman eczacılığın yasal zemini 6.11.2014 tarihinde kabul edilen yasa ile Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanuna bir ek madde eklenmesi şeklinde oluşturuldu. Aradan 3 yıl geçti. Kurul oluşturulması, eğitim yönetmeliğinin hazırlanması, eğitici kriterlerinin belirlenmesi, kılavuz hazırlanması vb. işler 3 yıl sürdü.   

Son aşamada üniversitelerden kontenjan başvuruları istendi. Fakülteler uzmanlık öğrencisi kontenjan taleplerini Eczacılıkta Uzmanlık Kuruluna bildirdiler. Sonuç olarak 11 üniversite bir araya geldiler ve toplam 23 eczacı için uzmanlık eğitimi kontenjanı açabildiler.

Kulislerde dolaşan ise kontenjanların düşük tutulması için birtakım lobilerin faaliyet göstermiş olduğu.  Belgesi yok tabii ama bu görüşü savunanlar epey fazla..

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz