"İlk tespitte tek ceza olmalı.."

ilk-tespitte-tek-ceza-olmali

İEO, miadı geçmiş ilaç denetiminde ilk tespitin tek ceza gerektirdiğini savundu.


05 Ağustos 2017 14:35

İstanbul Eczacı Odası (İEO), miadı geçmiş veya ambalajı bozuk olarak tespit edilen her bir ilaç için ayrı ayrı idari para cezası uygulanmasıyla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğüne başvurdu.

Oda, miadı geçmiş veya ambalajı bozuk olarak tespit edilen ilaçlara ceza uygulaması yapılırken her bir ilaç için ayrı ayrı idari para cezası verilmesi gerektiği yönündeki Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) görüşünün doğru olmadığını ve ilk tespitin tek fiil sayılması gerektiğini savundu.

Kesintisiz fiil..

Eczacı Odası, 6197 sayılı yasanın 41. maddesinde yer alan fiillerin kesintisiz fiil olduğuna işaret ederek, oluşma anlarının tespit anı olmasından dolayı, miadı geçmiş veya ambalajı bozuk olarak ilaç tespit edilmesi halinde, ilk tespitin tek fiil sayılması gerektiğini ve her bir kusurlu ilaç için ayrı ayrı ceza kesilmemesi gerektiğini öne sürdü.

İl Sağlık Müdürlüğü'ne yazılan yazıda "Kurumun Kabahatler Kanununun 15/2 maddesini hukuken yanlış değerlendirdiği ve bulunan ilaç sayısı kadar değil, bir tespit için bir idari para cezası verilmesi gerektiği kanaatinde olduğumuzu bilgilerinize saygı ile arz ederiz." denildi.


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz