İlaç sıkıntısını eczacılar ve hastalar anlatıyor..

ilac-sikintisini-eczacilar-ve-hastalar-anlatiyor

Samsun'da eczacılar ve hastaların yaşanan ilaç sıkıntısı hakkındaki görüşleri..


16 Ocak 2019 15:26

İlaç sıkıntısının yoğunluk kazandığı, hastaların aradıkları ilacı bulmak için eczanelerin kapısını aşındırdığı yolundaki haberler yine gündemi işgal etmeye başladı. Eczane meslek örgütlerinin yöneticilerinin ağzından çeşitli sayılar telaffuz ediliyor sıkıntısı çekilen ilaçların miktarı hakkında. Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak daha birkaç gün önce yeni bir rakam verdi ve bulunmayan ilaç sayısını 144 olarak bildirdi.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz ise TRT Haber'in canlı yayınında sorun yaşanıyor denilecek 10- 15 civarında ilaç olduğundan söz etti.

Yan yana konulduğunda sanki bir çelişki var gibi. Sanki tarafların sıkıntıdan anladıkları aynı şey değil gibi duruyor. Yaşanan bu sıkıntının derecesini anlamaya çalışırken samsunhaber.com'un haberi geldi ekrana.

Haber sitesi güzel bir gazetecilik çalışması yaparak hem eczaneleri dolaşmış, hem de hastalarla konuşmuş. Haberin videosu Samsun'daki durum hakkında net bir fikir veriyor.

Anlatılanların günlerdir haber  sayfalarında yazılanlardan farklı değil. İlaç arayan hastaların ağzından yaşadıklarını mı istiyorsunuz o da var haberin videosunda. Mesela şeker hastası kullandığı rutin ilacı rahatça bulabiliyor mu acaba Samsun'da?

Kimi ham madde yokluğundan bahsediyor, kimi ilaca zam beklendiği için depolara yeteri kadar ilaç verilmediğini dile getiriyor. Bir eczacının söylediği sanki konuyu özetliyor gibi, şöyle diyor eczacı;

"Hiç inanamayacağımız bir sürü ilaçta yok yaşamaya başladık.. Aferin fort tablet bile şu an depolarda bulunmuyor.."

Hastalar ne yapıyor derseniz, onlar eczane eczane dolaşıyormuş..

Haberin videosu için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz