İlaç sektöründe işten çıkarmalar başladı..

ilac-sektorunde-isten-cikarmalar-basladi

Kadro sayısının ihtiyaca uyarlanacağı gerekçesiyle işten çıkarmalar başladı.


17 Ekim 2018 13:57

Bir süredir konuşuluyordu. Dün sosyal medyada yayınlanan bir belge ile su yüzüne çıktı. İlaç sektöründe işten çıkarmalar yaşanıyor. Kadro azaltmaya "Tanıtım ve satış sorumlusu" elemanlarından başlandı.

İşten çıkarılan elemanlara "İş akdi feshi" konulu yazılar tebliğ ediliyor. Bu öyle istemeden oluşan kadro şişkinliğine yapılan bir rötuş da değil. Karar yönetim kurulunda alınmış. Gerekçe olarak da "...yaşanan finansal sorunların aşılması için alınan tüm tasarruf tedbirlerine rağmen ekonomik olarak gerekli finansal yapının sağlanamamış olması.." gösteriliyor.

Bu çerçevede "Tanıtım ve satış sorumlusu" kadro sayısının ihtiyaca uyarlanacağı belirtiliyor  

İş akdi feshi yazılarında, "..bu doğrultuda tarafınızı farklı bir şube ve/veya birimde değerlendirme imkanı araştırılmış ise de tarafınızı değerlendirebileceğimiz farklı bir pozisyon ve norm kadro tespit edilemediğinden .." ifadeleri de dikkat çekiyor.

Sonuç; "..işiniz gereği üzerinize zimmetli olarak verilmiş olan malzemeleri şirket yetkililerine çalışır ve eksiksiz teslim etmeniz hususu tarafınıza işbu yazı ile bildirilir.."

Sosyal medyada paylaşılan iş akdi feshi yazısının altındaki imza ise Sanovel İlaç'a ait. Belge "Sanovel İlaç 150 çalışanı ile yolları ayırdı" başlığı ile paylaşıldı.


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz