İlaç sanayinde yerlileşme kervanına Japonlar da katıldı..

ilac-sanayinde-yerlilesme-kervanina-japonlar-da-katildi

Astellas İlaç, ürünlerinin yüzde 25'ini Türkiye'de üretmeye başlayacak.


27 Şubat 2018 14:05

10 yıldır Türkiye'de faaliyette bulunan Japonya merkezli Astellas İlaç, Gebze'de üretime geçme kararı aldı. İlk aşamada bir üroloji tabletinin üretimi fason olarak yapılacak, ikinci bir ilacın daha Türkiye’de üretilmesi de planlanıyor.

Türkiye'de kalacağız

Astellas Türkiye Genel Müdürü Mark Dekker, Türkiye’de halen satışta olan 8 ilaçlarından birinin üretimi için Santa Farma ile el sıkıştıklarını açıkladı. Dekker;

“Gebze’deki fabrikalarında üretime başlamak için ciddi bir teknoloji yatırımı yapacağız. 3 milyon dolarlık bir yatırım bu. İkinci bir ilacın daha burada üretilmesi de gündemimizde. Kısa süre içinde ürünlerin yüzde 25’ini burada üretiyor olacağız” dedi.

Dekker, Türkiye’de bugüne kadar klinik çalışmalar için de 4 milyon euro yatırım yaptıklarını açıklayarak, “Bu, Türkiye’de kalmaya devam edeceğimizi göstermek açısından önemli. Son iki yılda yüzde 60 büyüdük” ifadesini kullandı.

"Adımız benzemiyor ama Japonuz"

Türkiye’deki 10’uncu yıllarını kutladıkları basın buluşmasında konuşan Astellas EMEA Bölgesi Başkanı Yukio Matsui, Astellas’ın, 2005 yılında, iki Japon şirketi olan Fujisawa ve Yamanouchi’nin birleşmesiyle kurulmuş bir şirket olduğunu söyledi.

Matsui, şöyle devam etti: "Adımız Japona benzemiyor ama Japonuz. Aslında Astellas Yunanca bir kelime ve “yükselen, parlayan yıldız” anlamına geliyor. Ayrıca “As” kısmı Japoncada, “gelecek” “tellas” kısmı da “parlayan” anlamına geliyor. Biz, özellikle Ar-Ge’ye odaklı bir şirketiz.”

Toplantıya Japonya Başkonsolosu Norio Ehara da katıldı.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz