İlaç hem internette satılıyor hem fiyatı yüzde 70 pahalı..! 

ilac-hem-internette-satiliyor-hem-fiyati-yuzde-70-pahali-nbsp

"Tears Naturale Free" isimli ilaç önde gelen internet platformunda satılıyor.


20 Mart 2018 10:43

İlaçların internet üzerindeki e-ticaret siteleri üzerinden satılması, yasal değil. Ne var ki zaman zaman ilaç tanımına giren ürünlerin kimi internet siteleri ve e-ticaret platformlarında satıldığına rastlanıyor.

"Tears Naturale Free" isimli göz damlası da bu ürünlerden biri. Ülkenin önde gelen bir e-ticaret sitesinde açıkça satılıyor. İstanbul Eczacı Odası, kendisine ulaşan bilgiler üzerine geçen ay İl Sağlık Müdürlüğü'ne bir yazı yazarak yasa maddesini hatırlattı.

Eczacılar ve Eczanelere hakkındaki yasa, 24. maddesinde açıkça ifade ediyor;

"... ilaçların internet veya başkaca herhangi bir elektronik ortamda satışı yapılamaz. Eczane eczacıları ve eczaneler adına internet sitesi açılamaz."

Oda, 43. maddedeki "....tıbbi ecza ve müstahzarların müsadesiz satılması yasaktır. Bunları müsaadesiz satan veya satmak üzere dükkanında bulunduranlar Türk Ceza Kanununun 193. maddesine göre cezalandırılır." ifadesini de vurgulayarak, "Konu ile ilgili gereğinin yapılmasını" talep etti.

Aradan bir aya yakın süre geçmesine karşın, söz konusu göz damlası bugün itibariyle e-ticaret sitesinde satılmaya devam ediyor.

Konunun ilginç bir yanı daha var

İstanbul Eczacı Odası yazısında ilacın perakende satış fiyatının 20.56 olmasına rağmen internet sitesinde perakende satış fiyatının üzerinde 29.90'a satıldığını kaydediyor.

İlaç bugün itibariyle 34.90'a satılıyor..! Satıştan çekmek bir yana, üzerine bir de zam yapılmış gibi duruyor.

Oysa e-ticaret siteleri kira, personel vb. gibi sabit giderleri çok daha az olduğu için dükkanlardan ucuza satma avantajı ile kimi zaman haksız rekabete sınırlarını zorladıkları şikayetiyle karşılaşırlar.

Burada tersi olmuş, eczanede ucuz, internette pahalı.. Hem de yüzde 70 daha pahalı..


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz