İlaç fabrikasının faaliyeti askıya alındı..

ilac-fabrikasinin-faaliyeti-askiya-alindi-urun-temini-durduruldu

TİTCK, Çetinkaya İlaç San. ve Tic. A.Ş.'nin faaliyetlerinin askıya alındığını duyurdu.


08 Haziran 2018 11:50

Kocaeli Eczacı Odası, İl sağlık Müdürlüğü kanalı ile gelen Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun (TİTCK) yazısını yayınladı.

Kurum Başkanı Dr. Hakkı GÜRSÖZ imzası ile 81 ilin Valiliklerine gönderilen yazıda;

Çetinkaya İlaç San. ve Tic. A.Ş. üretim tesislerinde yapılan denetimde, tesiste izinli olduğu faaliyetlerin GMP' ye uygun olarak yürütülemeyeceği anlaşılarak faaliyetinin askıya alındığı ve 10.04.2018 tarihinden sonra üretilen ürünlerin, temin edilmemesi gerektiği bildirildi.  

TİTCK'nın yazısı şöyle;

Bolu ili. Susuzkınık Köyü. Susuzkınık Organize Sanayi Bölgesi Mahallesi 120/10 adresinde bulunan Çetinkaya İlaç San. ve Tic. A.Ş.' ye ait ilaç üretim tesisi Kurumumuz denetçilerince 12-16/03/2018 tarihleri arasında yürürlükteki mevzuat doğrultusunda denetlenmiş olup gerçekleştirilen genel denetim neticesinde tesiste izinli olduğu faaliyetlerin GMP' ye uygun olarak yürütülemeyeceği anlaşılarak Beşeri Tıbbi Ürünler İmalathaneleri Yönetmeliği'nin 27. Maddesi gereğince Kurumumuzca düzenlenmiş Üretim Yeri İzin Belgesi ve İyi İmalat Uygulamaları sertifikasının askıya alınması gerektiği kanaatine varılmıştır. 10.04.2018 tarihli ve E.l 132 sayılı makam onayına istinaden Çetinkaya İlaç San. ve Tic. A.Ş.' ye ait ilaç üretim tesisinin faaliyetleri askıya alınmıştır.

Dolayısıyla söz konusu tesiste üretim şartlarının ürünlerin kalite ve güvenilirliğini sağlamadığı anlaşıldığından İlinizde bulunan tüm sağlık Kurum ve Kuruluşları ile Ecza Depolarına, üretim yeri Çetinkaya İlaç San. ve Tic. A.Ş. ve üretim tarihi 10.04.2018 tarihinden sonra olan ürünlerin temin edilmemesi gerektiğinin duyurulması hususunda bilginizi ve gereğini rica ederim.

Dr. Hakkı GÜRSÖZ Kurum Başkanı

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz