İlaç çetesini yangın ortaya çıkardı..!

ilac-cetesini-yangin-ortaya-cikardi

Yangını söndürmeye gelen itfaiye ekipleri bir odada 2.500 kutu kanser ilacı buldu.


11 Ağustos 2017 13:37

İstanbul'da yangın çıkan bir evde kanser ve diyabet tedavisinde kullanılan çoğu sahte 2 bin 573 kutu ilaç bulundu. Fatih İtfaiyesi ekipleri, 9 Ağustos'ta İstanbul’da Fatih Çapa Emek Sokak’ta yangın çıkan eve müdahale ederken odalardan birinde çuvallarda ilaç olduğunu görünce durumu polise bildirdiler.

Alevler kısa sürede söndürüldü. Araştırmada, evin hasar görmeyen bir odasında binlerce kutu ilaç olduğu fark edildi. Çapa, Cerrahpaşa ve Haseki hastanelerine çok yakın bir bölgede olan evde inceleme yapan İstanbul Güven Şube Müdürlüğü ekipleri, ilaçlara el koydu. İlaçların piyasa değerinin 2 milyon TL olduğu bildirildi. Evin sahibi olan Dr. M.B. gözaltına alındı.

Reçete ile alınmış

Gazete Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre kanser ilaçlarının bir kısmının kullanım tarihinin geçmiş olduğu, bir kısmının karekodunun silindiği belirlendi.

Polis, kanser ilaçlarının gerçek kişilere reçete ile yazıldığını ancak hastalara verilmediğini tespit etti.

İlaçların yüksek fiyata başkalarına satıldığı ya da yurtdışına gönderilip gönderilmediği ihtimali de araştırılıyor. Görgü tanıkları, evde bulunan bir kişinin yangın çıktıktan sonra kaçtığını söyledi.

Mahalle sakinleri, yangın çıkan eve gelen kişilerin ellerinde ilaç poşetleri gördüklerini, ağır hasta bir kişinin bulunduğunu düşündüklerini ifade etti. Mahalleli, aynı kişilerin başka evlere de ilaç poşetleriyle geldiklerini öne sürdü. Kanser ilaçları üzerinden milyonluk vurgun yapan bir çete olabileceğini değerlendiren polis, bölgede geniş çaplı araştırma başlattı.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz