İddia şu; 1.5 yıl önce yazılan bu ilacın reçetelerini doktor düzenlememiş..

iddia-su-1-5-yil-once-yazilan-bu-ilacin-recetelerini-doktor-duzenlememis

İEO, SGK'yı bir kesintinin protokole aykırı olacağı konusunda uyardı.


09 Şubat 2019 20:01

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bir süredir ilginç bir uygulama peşinde. İstanbul Eczacı Odası'nın Çalışma Raporuna göre, SGK bir süredir yoğun bir şekilde Temmuz 2017 tarihli Lyrica kapsül isimli ilacın bulunduğu reçetelerin doktor tarafından düzenlenmediği iddiasıyla eczacıların savunmalarını talep etmeye başladı.

İstanbul Eczacı Odası bu gelişme üzerine Sosyal Güvenlik Kurumu'na bir yazı yazarak, bu reçetelerle ilgili bir kesinti yapılmasının protokol hükümlerine aykırı olduğunu hatırlattı.

İstanbul Eczacı Odası'nın SGK'ya başvuru yazısı şöyle;

İlgi: Lyrica kapsül isimli ilacın yazılı olduğu reçeteler hakkında

Meslektaşlarımız tarafından, yaklaşık bir aydır yoğun şekilde, Temmuz 2017 tarihli LYRİCA isimli ilacın bulunduğu reçetelerin doktor tarafından düzenlenmediği iddiası ile Kurumunuzca savunmalarının talep edildiği bilgisi Odamıza ulaştırılmaktadır.

Eczacılarımız ile yapılan görüşmelerde, söz, konusu reçetelerin protokol hükümlerine uygun olarak karşılandığı, reçete bilgilerine ulaşabilen eczacılarımızın belirttiği üzere ilacı teslim alan kişiye ait bilgilerin usulüne uygun olarak Medula Provizyon Sistemine girişinin yapıldığı bilgisi alınmıştır.

Söz konusu olan reçetelerle ilgili olarak herhangi bir kesinli yapılması hukuka aykırı olacaktır. Zira eczacının savunma talep metninde ileri sürüldüğü üzere söz konusu reçetelerin doktor tarafından yazılıp yazılmadığını bilmesi yahut bu hususu tetkik etmesi beklenemez.

Savunması talep edilen eczacılarımızdan bu reçetelerle ilgili kesinti yapılmasının protokol hükümlerine aykırılık teşkil edeceğini ve bu kesintinin yapılmasının mümkün olmadığını tarafınıza bildirir, gereğini saygılarımızla bilgilerinize sunarız.

İEO Yönetim Kurulu Adına Genel Sekreter Ecz. Serdar Göksan


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz