Her ülke eczacısından daha çok yararlanma peşinde..

her-ulke-eczacisindan-daha-cok-yararlanma-pesinde

Singapur'da belli bir tecrübeye sahip eczacılar reçetelendirme yapabilmek için eğitim alacak.


26 Mayıs 2018 20:50

Pek çok ülke sağlık alanında eczacılardan daha çok yararlanabilmek için çeşitli uygulamaların peşinde. İleri ülkelerin çoğunda eczacılar sağlık sistemi içinde danışmanlık yapabiliyor, kimilerinde temel testlerin eczanelerde yapılabilmesi için düzenlemeler hazırlanıyor ki aralarında HIV testi bile var.

En muhafazakarında tansiyon ölçme, şeker ölçme gibi temel ölçümler eczanelerde yapılıyor. "Türkiye'de derseniz.." diye başladığımız cümlenin devamını getirmeyip biz haberi Singapur'dan vereceğiz. Singapur'da Haziran ayından itibaren eczacılar da reçete yazabilecek..!

Akredite eğitimi alacaklar

Uluslararası İlaç Federasyonu'nun (FIP) raporunda yer alan habere göre, Singapur'da Sağlık Bakanı Amy Khor, belirli bir tecrübe düzeyinin üzerindeki eczacıların ve hemşirelerin Haziran ayından itibaren hekim onayına gerek kalmadan reçetelendirme ve tetkik yapabilmelerinin önünü açan bir eğitime tabi tutulacaklarını açıkladı.

Bu hamleyle hastaların kaliteli sağlık hizmetine erişimini artırmak amaçlanmakta. Yalnızca Singapur Ulusal Üniversitesi tarafından verilen akredite eğitimi alan sağlık çalışanları bu yetkilere sahip olacak olup, eğitim 3 ay sürecek.


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz