Saldıran avukatın gerekçesi; Antibiyotik yazmadı..!

hekime-saldiran-avukatin-gerekcesi-antibiyotik-yazmadi

Yersiz antibiyotik tüketimine çeki düzen verme çabaları, "darp" olayları ile yürüyor..


19 Ocak 2018 00:24

Antibiyotiği yazmadığı için hekime, reçetesiz satmadığı eczacıya yapılan saldırılara bir yenisi eklendi. Yer İzmir, olay mahalli ASM'de görev yapan hekimin odası. Saldırıyı yapan kişi, istediği antibiyotiğin yazılmadığı kadının avukat olan ağabeyi.. Medimagazin olayı şöyle anlatıyordu;

ASM önünde basın açıklaması

İzmir Tabip Odası ve sivil toplum kuruluşlarından üyeler, avukat olan bir kişinin yakınına antibiyotik yazılmadığı gerekçesiyle ASM'ye gelerek burada görevli hekimi darp etmesiyle ilgili bir basın açıklaması yaptılar.

Merkezin önünde yapılan açıklamada, Merkezin Sorumlu Hekimi Mithat Yılmaz, iki gün önce gelen bir kadının, hastası olmadığı halde Dr. Bülent Öner'den acil antibiyotik reçetesi düzenlemesini istediğini söyledi.

Dr. Öner'in antibiyotik yazmadığı hastayı, kendi doktoruna yönlendirdiğini anlatan Yılmaz, "Ertesi gün hastanın avukat olan ağabeyi gelip doktor arkadaşımızın odasına daldı, hakaret etti, ölüm tehditleri savurdu ve tekme attı." dedi.

İlçe Sağlık Müdürü "Olayın takipçisiyiz" dedi.

Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Yıldıray Çığırgil, sağlık personeline yönelik saldırıyı kınadıklarını, olayın adli boyutunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

Bu arada hekimin darp edilmesi sırasında bir sağlık görevlisinin çektiği cep telefonu görüntüleri de basınla paylaşıldı. Görüntülerde muayene odasındaki paravanın arkasında bulunan doktora hakaret ederek tekme attığı görülen şahsın, kendisini uzaklaştırmaya çalışan sağlık görevlilerinin de üzerine yürüdüğü gözleniyor.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Karşıyaka'da aile sağlığı merkezinde görevli bir hekimin, sonradan avukat olduğu öğrenilen bir şahıs tarafından yakınına antibiyotik yazılmadığı gerekçesiyle darp edildiği, olayla ilgili savcılık tarafından soruşturma başlatıldığı bildirilmişti.

Kaynak için tıklatınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz