Hastanenin ihmalinin bedelini nöbetteki eczacı ödüyor..

hastanenin-ihmalinin-bedelini-nobetteki-eczaci-oduyor

İcap nöbetindeki hekimin medulaya bildirilmediği zaman provizyon alınamıyor.


28 Eylül 2017 12:07

Nöbetçi eczanelerin bir sorunu da provizyon alınamayan reçeteler. Reçetesinden provizyon alınamayan hasta çoğu kez bu durumdan nöbetçi eczacıyı sorumlu tutuyor ve sorununun hemen çözülmesini bekliyor.

Zaten çoğunlukla yoğun ve stresli bir süreç olan nöbet, kimi zaman hastane yönetiminin ihmalinden kaynaklanan sorunlarla daha da sıkıntılı bir hal alıyor.

İcap nöbetlerinin bildirilmemesi

Hastane kaynaklı sorunların biri de, icap nöbetinde olan hekimlerin usulüne uygun olarak Medula'ya bildirilmemesi. Hastane yönetiminin hekimin icap nöbetinde olduğunu Medula'ya usulünce bildirmediği durumlarda, bu hekimin reçeteleri için provizyon alınamıyor ve hak sahibi hastalar ilaçlarını sosyal güvence kapsamında temin edemiyorlar.

İlacını temin edemeyen hasta da gerginliğini olayda herhangi bir kusuru olmayan eczane personeline yansıtıyor.  Hastane yönetiminin ihmali nedeniyle yaşanan bu ve benzeri sorunlar eczacılarla hastaları karşı karşıya getiriyor.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğüne başvurarak bu soruna bir çözüm bulunmasını istedi.

TEİS'in yazısı şöyle;

Konu :  İcap Nöbetlerinde Görevli Hekimlerin Medula’da Tanımlanmaması Sorunu Hk

Bildiğiniz üzere Kurumunuza bağlı hastanelerde nöbet tutan hekimlerin bir kısmı ilgili hastane personeliyken bir kısmı da icap nöbeti görevlendirmesiyle çalıştırılan hekimlerdir. İcap nöbetinde görevli hekimin bahse konu mesaisi MEDULA ‘ya hastane yönetimlerince bildirilmediği takdirde hak kaybı ve mağduriyetler yaşanmaktadır. Şöyle ki;

Nöbet saatlerinde eczanelere gelen reçeteler Medula sistemine kaydedilmek istendiğinde, şayet reçete eden hekimin bahse konu mesaisi Medula’ya hastane yönetimince bildirilmediyse, ilgili reçete için provizyon alınamamakta ve hak sahibi hastalar ilaçlarını sosyal güvence kapsamında alamamaktadır. Mevcut durumda zaten yoğun ve stresli bir mesai olan nöbet çalışması sırasında, hastane yönetimlerinin ihmalinden kaynaklı yaşanan bu ve benzeri sorunlar eczacılarla hastaları karşı karşıya getirmektedir.

Başta icap nöbetlerinde görevli hekimler olmak üzere tüm hekimlerin mesailerinin Medula’ya zamanında ve doğru bildirimlerinin yapılması konusunda Kurumunuza bağlı tüm hastanelere gerekli bilgilendirme ve uyarıların yazılı olarak yapılmasını, sonucun tarafımıza yazılı olarak bildirilmesi için gereğini bilgilerinize arz ederim. Ecz. Nurten SAYDAN / TEİS Genel Başkanı

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz