Hastane bahçesine eczane açılması konusunda yeni karar..

hastane-bahcesine-eczane-acilmasi-konusunda-yeni-karar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar değişikliği düzenlemesini iptal etti.


01 Ekim 2018 12:51

Kayseri Şehir Hastanesi'nin alanı içinde eczane açılmasına imkan verebilecek imar değişikliğine karşı yürütülen mücadelede, önemli bir sonuç alındı. 11Haziran2018 tarihinde askıya çıkarılan ve yoğun itirazlarla karşılaşan imar değişikliği düzenlemesi sonunda iptal edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının “imar değişikliği düzenlemesine” yapılan itirazlar sonuç verdi. Aynı Bakanlık itirazları haklı bularak daha önce verilen imar değişikliği düzenlemesini iptal etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın iptal kararının, Çevre ve Şehircilik Kayseri İl Müdürlüğü ile ilgili belediyelere 28 Eylül 2018 tarihi itibariyle tebliğ edildiği bildirildi.

Yasalara göre mümkün değil.

Hastanelerin bahçesine, müştemilatına eczane açılması yasal olarak mümkün değil. Konunun yasal dayanağı tartışılamayacak kadar açık, alınmış Yüksek Mahkeme kararları var.

Ancak görünen o ki; İmar Planında Sağlık Tesisi alanı olarak düzenlenen ve üzerine şehir hastanesi yapılması planlanan alanda, ayrı bir parsel yaratılarak, yine yüklenici firma tarafından yapılan taşınmazların eczane açılmak üzere eczanelere kiralanması tasarlanıyor.

İfraz yolu ile ayrı bir parsel yaratılması işleminin muvazaalı olduğu ve bu durumun hukuka uygun olmayacağı görüşü, eczacı meslek örgütleri tarafından da savunuluyor.

"Gayretlerimiz devam edecek.."

İmar değişikliği girişimine itiraz edenler, Bakanlığın iptal kararını sevinçle karşıladılar ve arkadan gelebilecek her türlü yasal olmayan girişime karşı gayretlerinin devam edeceğini söylediler.


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz