Hasta Onay Formu ile kullanılacak ilaçlar..! 

hasta-onay-formu-ile-kullanilacak-ilaclar

“Hasta Onay Formu” ve “İlaç Güvenlik İzlem Formu”'na ilişkin TİTCK açıklaması..


19 Aralık 2017 09:53

Türk Eczacıları Birliği (TEB), Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan (TİTCK) gelen, “Hasta Onay Formu” ve “İlaç Güvenlik İzlem Formu” konusundaki yazı hakkında duyuru yaptı.

TEB'in açıklaması şöyle;

Bazı İlaçlar İçin Gerekli Olan Belgeler ve Bunların Paylaşılması Hakkında

Ülkemizde, özel hastalık gruplarının tedavisinde kullanılan bazı etken maddeleri içeren ilaçların doktor tarafından reçeteye yazılması ve eczane tarafından verilebilmesi için, ilaca özel hazırlanmış “Hasta Onay Formu” ve “İlaç Güvenlik İzlem Formu”nun doldurularak ibraz edilmesi gerektiği Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yayımlanan 26.10.2017 tarihli ve 2017/3 sayılı Genelge’de belirtilmiş, Genelge’ye ilişkin bilgilendirme 30.10.2017 tarih ve 12501 sayılı Bölge Eczacı Odası yazımız ile yapılmıştı.

- İlacı tedarik etmek üzere depolar tarafından çeşitli formların istendiğinde, hangi durumlarda bu tür formları paylaşılabileceği konusunda doğru bilgi edinilmesi ve uygulama birliği sağlanması için;

- Hangi ilaçlar için hangi formların alınması gerektiği,

- Bu formların hangilerinin İl Sağlık müdürlüklerine, hangilerinin üçüncü firmalara iletilmesinin uygun olduğu konularında Türkiye ilaç ve Tıbbi Cihaz Kurum’dan bilgi talep edilmiştir.

Kurum tarafından Birliğimize iletilen ve ekte 07.12.2017 tarih ve E.245232 sayılı yazı ile;

Riskin en aza indirilmesi veya azaltılması amacıyla tüm dünyada olduğu Ülkemizde de bazı ilaçlar için risk yönetimi faaliyetlerinin yürütülmekte olduğu, söz konusu faaliyetlerin yürütülmesindeki uygulama şekillerinin;

1- “İlaç Güvenlik İzlem Formu” ve “Hasta Onay Formu” ile kullanılması gereken ilaçlar

2- Kontrollü Dağıtım

3- Ek İzlemeye tabi ilaçlar

Şeklinde olduğu bildirilerek, “İlaç Güvenlik İzlem Formu” ve “Hasta Onay Formu” ile kullanılması gereken ilaçlar ile Ek izlemeye tabi ilaçlara ait listelere www.titck.gov.tr sitesinde “önemli belgeler” bölümünden ulaşılabileceği bildirilmiştir.

Kurumu yazısının ekinde iki adet liste gönderilmiştir. Bu listeler aşağıdaki şekilde olup yazımız ekinde de yer almaktadır:

"İlaç Güvenlik İzlem Formu ve Hasta Onay Formu ile kullanılması gereken ilaçlar listesi" (18 müstahzardan oluşmaktadır) ile

"Reçete onay formu/eczane sipariş formu ile kullanılan ilaçlar listesi" (Kontrollü dağıtım kapsamında yer alan 15 müstahzardan oluşmaktadır)

Bilgilerinizi ve tüm üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Ecz. Arman ÜNEY Genel Sekreter

TİTCK yazısı ve listeler için tıklayınız.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz