"Hasta alt bezinde yapılan bu kesintiler, protokole aykırı.."

hasta-alt-bezinde-yapilan-bu-kesintiler-protokole-aykiri

TEİS'in hasta alt bezi ödemelerinden yapılan kesintilere ilişkin yaptığı itiraz.


16 Kasım 2017 12:52

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), bazı bölgelerde yapılan tıbbi malzeme reçete kontrollerinde hasta alt bezi raporlarında uygun “primer tanı” olmadığı gerekçesiyle kesinti yapıldığı yönündeki bildirimler üzerine Sağlık Uygulama Tebliği'nin ilgili maddesini hatırlattı.

Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) bir yazı yazan TEİS, Tebliğin Hasta Alt Bezi ödenme koşullarını düzenleyen maddesini hatırlattı ve "..primer tanılar için herhangi bir kısıtlama bulunmazken yapılan kontrollerde Kurum tarafından belirli endikasyonların zorunlu olarak raporda bulunmasının talep edilmesi protokol hükümlerine aykırıdır." dedi..

TEİS'in başvurusu şöyle;

Konu: Hasta Alt Bezi Reçetelerinde “Uygunsuz Primer Tanı” Gerekçesiyle Yapılan Kesintiler Hk.

Sendikamız üyesi eczacılardan edinilen bilgilere göre; Kurumunuzca bazı gelmektedir.

Sağlık Uygulama Tebliği Ek-3C-4’de A10049-Hasta Alt Bezi ödenme koşullarında yer alan;

(1) Uzman hekim raporu ile mesane veya rektum kontrolü olmaması (raporda idrar veya gaita inkontinansına neden olan primer tanının belirtilmesi kaydı ile) nedeni ile hasta alt bezi/ külotlu hasta alt bezi kullanması gerekli görülen hastalar için günde 4 (dört) adedi geçmemek üzere en fazla 2 (iki) aylık miktarlarda, rapora istinaden tüm hekimlerce reçetelendirilmesi durumunda Kurumca bedelleri karşılanır.

“……(raporda idrar veya gaita inkontinansına neden olan primer tanının belirtilmesi kaydı ile)….” hükmünde belirtilen “primer tanı” ifadesiyle ilgili rapora yazılacak primer tanılar için herhangi bir kısıtlama bulunmazken yapılan kontrollerde Kurum tarafından belirli endikasyonların zorunlu olarak raporda bulunmasının talep edilmesi protokol hükümlerine aykırıdır.

Gereksiz hak kaybı ve mağduriyet yaşanmasına neden olan konuyla ilgili kurum görüşünüzün tarafımıza ve kurumunuz taşra teşkilatına ivedilikle yazılı olarak bildirilmesi için gereğini bilgilerinize arz ederim.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz