Grip ve Zatürre aşılarında piyasa dalgalanmaları..

grip-ve-zaturre-asilarinda-piyasa-dalgalanmalari

Grip ve zatürre aşılarının temin edilmesinde sıkıntı olduğu şikayetleri başladı.


23 Kasım 2018 12:57

Tam da mevsimindeyiz ama Grip ve zatürre aşılarının temin edilemediği yolunda şikayetler gelmeyeb başladı. Çocuklar, kronik hastalığı olanlar ve 65 yaş üzeri hastalar için özellikle önem taşıyor bu aşılar. Şikayet devletin ödediği geri ödeme kapsamında olan aşıların kolay temin edilemediği, buna karşın ödeme kapsamında olmayan fiyatı 186 ile 250 TL olan pahalı aşıların ise kolaylıkla bulunduğu yönünde.

Mevsimsel grip salgınları başladı. Grip ve zatürre aşısı almak için eczanelerin kapısını çalan yurttaşlar sıklıkla “yok” yanıtı ile karşılaşıyorlar. Çocuklar, kronik hastalığı olanlar ve 65 yaş üzeri hastalar tedirginlik yaşıyor. Sağlık Bakanlığı’nın ödeme kapsamında olan grip ve zatürre aşıları bulunamazken, ödeme kapsamında bulunmayan ve fiyatı 186 ile 250 TL olan aşıların ise kolaylıkla bulunabildiği iddia ediliyor.

Çolak ve Saydan'ın değerlendirmesi..

Birgün Gazetesinden Burcu Cansu'nun bu konudaki sorusuna Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, aşıların önleyici ve çok önemli bir olduğunun altını çizerek şöyle cevap veriyor:

“Vatandaşlar ilacı arayıp, bulamayıp vazgeçtiğinde bunun sorumlusu kim olacak? Sorun firma kaynaklı, az az veriyorlar, piyasada ‘yok’ olunca tekrar sürüyorlar”

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan'ın değerlendirmesi ise şöyle: “Vatandaşlarımız grip salgını gelmeden kendilerini korumaya almak için, aşılarını reçetelendirip eczanelerimize geliyorlar ama aşıların tedarikinde sorun yaşıyoruz. Piyasada bulunması gereken ve SGK tarafından ödenen zatürre aşıları ki bunlar iki tanedir ve ecza depolarında maalesef şu an için bulunmamaktadır.”

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz