Gözü Türkiye ilaç pazarında olan Amazon, ilk adımı attı..

gozu-turkiye-ilac-pazarinda-olan-amazon-ilk-adimi-atti

Türkiye'de OTC ilaç ve gıda takviyeleri satabilmek için hazırlık yapan Amazon ilk adımı attı.


30 Haziran 2018 21:26

İnternet siparişi ile satış konusunda dev kuruluş olan Amazon, ilaç dağıtım işine girmeye kararlı. Yaygın teslimat ağı sayesinde hızlıca ilaç teslimatı yapabileceğini düşünüyor. Hedef ülkeler arasında Türkiye de var. Amazon'daki gelişmeler şöyle;

Amazon bu konuda öyle kararlı ki, firma içinde bir sağlık bölümü oluşturdu ve bir "sağlık hizmeti genel müdürü” pozisyonu oluşturdu. Pek çok pazar analizcisi bu manevrasından sonra Amazon’un ilk etapta eczaneler ile ortaklaşa bir ilaç satışına gitmesini ön görüyordu.

Nihayet beklenen açıklama yapıldı. Amazon'dan yapılan son açıklamada, reçeteli tüketicilere günlük ilaç teslimatı yapan PillPack'i satın alma anlaşmasının kısa süre içinde tamamlanacağı bildirildi. Henüz satış tutarı ile tarıyla ilgili bir bilgi yok..

Hızlı ilaç dağıtımı

PillPack'in önceden hazırlanmış dozlar halinde günlük ilaç teslimatı yaptığına dikkat çekilen açıklamada, müşterilere yapılacak teslimatın zamanında gerçekleşmesinin önemi vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Amazon Küresel Müşteri Üst Yöneticisi (CEO) Jeff Wilke;

"PillPack müşterilerinin hayatlarını geliştiriyor. Biz de insanlara zaman kazandırarak, yaşamlarını basitleştirerek ve sağlıklı hissetmelerini sağlayarak onlara yardımcı olmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Uzmanlar, Amazon'un uzun zamandır portföyüne eczane hizmetlerini katmayı planladığına dikkati çekiyorlar.

Almanya'da başladı

Amazon son olarak geçen yıl Polonya'nın Almanya sınırında yer alan Kołbaskowo'da bir lojistik merkezi açtı. Merkezde birkaç yüz kişi çalışıyor, kısa sürede bini aşması bekleniyor.

Merkezin önemi şu. Burası Almanya'dan başlayarak çevre ülkelerde otc ilaçların dağıtımında merkez üssü olarak planlanıyor. Amazon Almanya’da OTC ilaçlarının internet yoluyla satışında aynı gün içinde alıcıya teslimat yapmaya başladı.

Kołbaskowo'daki Amazon Genel Müdürü Oliver Kraftsik buradaki merkezi şöyle anlatıyor.

“Haftanın yedi günü, günde 24 saat çalışmak bizim için çok önemlidir, çünkü internetin işleyişi böyledir ve müşterilerimiz bu şekilde çalışır. Biz aynı derecede önemli insan sermayesiyiz ve Szczecin'de çok güçlü bir yönetim ekibi bulduk."

Hedefte Türkiye de var.

Bu gelişmeler Türkiye eczacılık sektörünü de yakından ilgilendiriyor. Geçtiğimiz Eylül ayında Amazon dilleri arasına Türkçe'yi de ekleyen şirket, Türkiye'de OTC ilaçları ve gıda takviyesi satışına hazırlanıyor. Bu konuda ilk önemli adımı da attı ve bir hukuk bürosu ile anlaşma yaptı.

İstanbul Ecza Koop Başkanı Ecz. Sait Yücel, Erzurum’da yapılan TEB Bölgelerarası Toplantıda Amazon'un Türkiye’de bir hukuk bürosu ile anlaştığını ve internet üzerinden OTC ilaç ve gıda takviyeleri satabilmek için hazırlık yaptığını söyledi. Yücel, bu gelişmenin eczacılar için çok büyük bir tehlike olduğunu da vurguladı.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz