Gözlükçüler nihayet genel kurul yapabilecek..

gozlukculer-nihayet-genel-kurul-yapabilecek

Gözlükçülerin - optisyenlerin ilk genel kurulu 17 Mart 2019 tarihinde yapılacak.


26 Şubat 2019 16:27

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), optisyenler ve gözlükçüler odaları ile Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği'nin yapacağı ilk genel kurul toplantısının tarihini ilan etti.

Açıklamaya göre toplantı Sağlık Bakanlığı Merkez Binası zemin katındaki toplantı salonunda, 17 Mart 2019 tarihinde saat 12.00'de yapılacak.

Çoğunluk sağlanamaması halinde ikinci toplantı yeterli sayı aranmaksızın 24 Mart 2019 tarihinde, aynı yer ve saatte yapılacak.

Yapılamayan kongrenin özgeçmişi

Gözlükçülerin - optisyenlerin ilk genel kurulu için belirlenen ilk tarih 14 Nisan 2018'di. Ancak bazı dernekler kongreye katılım konusunu yargıya taşıdılar.

Bunun üzerine TİTCK mahkemenin verdiği bazı konulardaki yürütmeyi durdurma kararını incelemek için genel kurulu önce 20 Nisan 2018 tarihine erteledi. Daha sonra yapılan bir duyuru ile genel kurula katılacak 48 derneğin adları da açıklandı.

Ancak TİTCK 20 Nisan tarihinde bir başka açıklama yayınlayarak Ankara 9. İdare Mahkemesinin 2018/884 Esas Nolu kararı ile dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verdiğini vurguladı ve kongreyi mahkeme sonuçlanana kadar erteledi.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz