Eczane önündeki "park yapılmaz" dubaları..

gozden-kacan-onemli-bir-ayrinti-eczane-onundeki-park-yapilmaz-dubalari

Eskişehir Eczacı Odası'nın eczane önüne konan dubalara ilişkin duyurusu.


11 Ağustos 2017 15:06

Eskişehir Eczacı Odası mevzuat gereği, üzerinde "eczane" ibaresi veya "eczane ismi" yazan park yapılmaz levhaları tespit edildiği takdirde bahsi geçen eczanelere cezai işlem yapılacağını duyurdu.

Dubalarda eczanenin adı değil de, sadece "eczane" ibaresi olması da cezai işlem nedeni.

Daha net bir ifade ile eczane önüne konulan park yapılmaz dubalarında, eczaneyi ifade edecek hiçbir ifadenin olmaması gerekiyor. 

Eskişehir Eczacı Odası'nın duyurusu şöyle;

ECZANE TABELALARI HAKKINDA

Değerli Meslektaşlarımız,

12 Nisan 2014 tarih 28970 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmeliğin Eczane ismi, levhası ve vitrini başlığı altında;

"MADDE 25 – (1) Bu Yönetmelik yürürlüğe girdikten sonra açılacak ve nakil yapılacak eczanelerin isimleri, eczanenin açılacağı il veya ilçe içinde bulunan eczanelerle aynı isimlerde olamaz.

(2) Eczanelerin sadece görülebilir cephelerinden birine ve eczane olarak kullanılacak yerin sınırları içerisinde kalmak kaydıyla, eczanenin adını gösterir, özellikleri Türk Eczacıları Birliği tarafından standardize edilmiş ışıklı veya ışıksız levha konulur.

(3) Eczanelerin dış cephesine, asgarî ve azamî ebatları ile renkleri Türk Eczacıları Birliği tarafından belirlenen standartlarda, iki cepheden kolayca görülecek yükseklikte olmak kaydıyla “E” logolu ışıklı levha konulur. Eczanelerin önüne, cadde ve sokaklara seyyar veya totem tabela, afiş ve benzeri gibi haksız rekabet oluşturacak tabela ve cisimler konulamaz. Vitrinlere ürün tanıtımı amacıyla levha veya ilân yapıştırılamaz." denmektedir.

 Söz konusu madde uyarınca  eczane vitrin ve cephesindeki "Eczane " tabelaları haricinde, yönlendirme amaçlı olarak sokak ve  caddelere seyyar veya sabit olarak konulan tabelalar, üzerinde eczane ibaresi veya eczane ismi yazan park yapılmaz levhaları tespit edildiği takdirde bahsi geçen eczanelere cezai işlem yapılacaktır.

Bilgilerinize sunulur. 

9.BÖLGE ESKİŞEHİR ECZACI ODASI YÖNETİM KURULU

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz