Görülen lüzum üzerine uzmanından uyarı..!!

gorulen-luzum-uzerine-uzmanindan-uyari-yok-boyle-bir-ilac

İç Hastalıklar Uzmanından uyarı;, "Diyabeti bitiren ilaç, maalesef bulunmamaktadır"


20 Temmuz 2018 20:42

Bazı internet siteleri ve özellikle sosyal medya üzerinden yayın yapan bazı kişilerin diyabet hastalığını tamamen iyileştirdikleri iddialarına Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıklar Uzmanı Dr. İlyas Öner'den cevap geldi.  Öner, diyabet hastalığını tamamen iyileştirdiklerini söyleyenlere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Öner, gazetecilere yaptığı açıklamada, ticari kaygılarla bazı hastaların sömürü aracı olarak kullanıldığını belirterek, sosyal medyada bazı kişilerin ''diyabet bitmek üzere'', ''diyabeti bitiren hekim çıktı'' gibi haberlerle bilinçli ve bilinçsiz şekilde hastaları diyabetin bittiğine inandırmaya çalıştıklarını dile getirdi.

"Diyabet ömür boyu süren bir hastalıktır."

Diyabetin kronik bir hastalık olduğunu ifade eden Dr. Öner, "Vatandaşlarımız, farklı illerde, farklı hekimler tarafından yapılan reklamlar sonucunda diyabetin bittiğine inanıyor. Bir kısmıysa söz konusu hekimlere tedavi olmaya gidiyor.

Tedavi sonucunda istenmeyen ve hayati sonuçlar doğurabilecek problemlerle karşılaşıyoruz. Bu tür haberlere, reklamlara itibar etmeyelim. Diyabet hastalığı ömür boyu süren bir hastalıktır." dedi.

"Hastaları mağdur eden kişiler.."

Diyabetin tedavisinin bireyden bireye değiştiğini ve kan şekeri düzeyine eşlik eden diğer hastalıklara bağlı olarak ayrı ayrı düzenlenmesi gereken bir hastalık olduğunu aktaran Öner, şunları kaydetti:

"Kendimize özgü tedavi modeli sağlanması için hekimimizden yardım istememiz gerekmektedir. Diyabeti bitiren ilaç, maalesef bulunmamaktadır. Bu asılsız ticari amaç güden, hastaları mağdur eden kişilere itibar etmememiz gerektiğini de özellikle vurgulamak istiyorum. Diyabetle güzel yaşamı öğrenmemiz gerektiğini hatırlatayım. Diyabet varsa bitirmek elimizdedir. Diyabetli komplikasyonlardan korunmak elimizdedir."

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz