Geleceğin E Hali kongresinin sloganı; "Değişim şimdi"

gelecegin-e-hali-kongresi-degisim-simdi-slogani-ile-basladi

3 gün sürecek "Geleceğin E Hali" kongresi , İstanbul Kongre Merkezinde başladı.


29 Eylül 2018 12:29

Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği (PGED) tarafından düzenlenen "3. Uluslararası Geleceğin E Hali" kongresi , İstanbul Kongre Merkezinde başladı. 28-30 Eylül tarihleri arasında 3 gün sürecek olan organizasyona 100’e yakın firma katılıyor.

Etkinliklerde 4 salonda 49 oturum gerçekleştirilecek, 79 Ulusal ve uluslararası konuşmacı dinlenecek, yarışmalar ve fuaye alanında çeşitli uygulamalar yapılacak.  Kurulan 300m2’lik gerçek bir eczanede görselliği, dijital donanımı ve içeriği ile Danışman Eczacılığın uygulanabildiği bir eczane oluşturuldu.  Stand alanında ise 70 firma, firma ve ürünlerini ziyaretçilerine sunacak.

Uluslararası Geleceğin E hali Kongresi katılımcıları ile eğitimsel, sosyal üretken inovatif uygulamaları ile sağlık sektörünün geleceğine yön gösterme iddiasını da taşıyor. Kongrenin sloganı; "Değişim şimdi"

Bu misyon, Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Armağan Ener imzasıyla yayınlanan basın bildirisinde şöyle anlatılıyor:

"Çünkü bir Dijital Devrim sürecindeyiz.

Daha önce yaşamadığımız kadar hızlı, öngörülemeyecek boyutta ve hiç bir zaman deneyimlemediğimiz dijital bir dünyaya adım atıyoruz.

Bu dijital dünyada;

Kendini izleyebilen daha bilgili hastalarımız olacak.

Vücut sensörleri ile klinik bulgular çok hızlı belirlenecek

3D yazıcılar ile hazırlanan, hastanın genetik yapısına, fiziksel bulgularına ve kullandığı ilaçlar göz önünde bulundurularak hazırlanmış “Kişiye Özel ilaçlar” kullanılacak

Giyilebilir Teknolojik ürünler ile teşhis ve özellikle medikal tedaviler kolaylaşacak, hızlanacak

Yapay Zekâile Eczane Yönetimi, stok sayımı, sok adedi belirleme, ilaç siparişi verme stratejilerine karar verebilen, hasta bilgilerini tutan ve yorumlayabilen büyük bir gelişme gerçekleşiyor.Bu gelişme sağlık sektörünün tamamına yansıyor.

Ve her zaman geçerliliğini koruyan insan faktörü:Teknolojik, dijital gelişmeler nasıl olursa olsun, hangi büyüklükte değişimler yaşanırsa yaşansın sağlık alanındaki en büyük ve en temel gerçek biz Eczacılara duyulan GÜVEN ve DANIŞMAN ECZACI kimliğimizdir. Güven gelecekte de en temel insani faktör olarak yerini korumaktadır.

Teknolojik ve dijital gelişimleri insani değerlerle kaynaştırarak,toplumsal sağlığa daha fazla katkı sağlayacak olan Bütünleştirici Eczacılık anlayışını Sağlık sektörümüzün tüm bileşenleri ile birlikte yaygınlaştırmalı, Geleceğin sağlık anlayışlarına doğru hemen “Şimdi” harekete geçmeliyiz.

Sonuç olarak, "Uluslararası Geleceğin E hali En Büyük Eczacılık Buluşması" bir taraftan mesleki anlamda geleceğe dönük vurgu yaparken, diğer taraftan da halk sağlığını ilgilendiren konularda farkındalık yaratma hedefindedir."


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz