Video ile ürün tanıtımı yapan eczaneler için TİTCK yazısı..

fotograf-ve-video-ile-urun-tanitimi-yapan-eczaneler-icin-titck-yazisi

Fotoğraf ve video ile ürün tanıtımı yapan eczaneler TİTCK'ya konu oldu..


11 Nisan 2019 23:13

Kayseri Eczacı Odası önceki gün Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun (TİTCK) sosyal medya hesapları üzerinde ürün tanıtımı yapan eczaneler hakkındaki yazısını duyurdu.

Bir süre önce Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü, TİTCK'ya baş vurarak, bazı eczane eczacılarının kimi sosyal paylaşım sitelerinde, eczaneyi işaret ederek paylaşımlar yaptığını; eczacının fotoğraf ve videolarla ürün tanıtımı yaptığı hesapların tespit edildiğini bildirilmiş ve konu hakkında tesis edilecek işlemlerle ilgili tereddüt oluşması üzerine görüş talep etmişti.

Sağlık Müdürlüğü, bazı eczacılar tarafından yapıldığını tespit ettiği bu eylemlerin tanıtım yasağı kapsamına girdiğinden emin olmak istiyordu.

TİTCK'nın gönderdiği cevap yazısında yer alan ifadeler konuyu tereddüte yer olmayacak şekilde net olarak hükme bağlıyordu.  

TİTCK'nın cevap yazısında şu ifadeler yer alıyordu;

"..sosyal medya hesapları üzerinden bahsi geçen şekilde paylaşımların yapılamayacağı, söz konusu durumların tespiti sonrası ilgili mevzuat hükümleri kapsamında işlem yapılması gerektiği hususunda bilginizi ve gereğini rica ederim."

Kayseri Eczacı Odası'nın duyurusu şöyle;

ECZANELERİN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI HK.

TC Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun 01.04.2019 tarih ve 27339882-000-E.54556 sayılı yazılarında;

Eczane eczacılarının bazı sosyal paylaşım sitelerinde eczaneyi işaret ederek paylaşımlar yaptığı, eczacının fotoğraf ve videolarla ürün tanıtımı yapıldığının tespit edildiği,

12.04.2017 tarihli ve 28970 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik’in 43’üncü maddesi “(1) ilaçların ve 42’inci maddenin birinci fıkrasında belirtilen diğer ürünlerin internet veya başka herhangi bir elektronik ortamda satışı yapılamaz. (2) Eczane eczacıları ve eczaneler adına internet sitesi açılamaz” hükmü gereğince;

Sosyal medya ortamlarında Eczane Eczacıları ve Eczaneler hakkında hesapların oluşturulması ve tanıtım yapılmasının yasak olduğu belirtilmiştir.

Mağduriyet yaşanmaması adına önemle duyurulur.

Kurum yazısı için tıklatınız

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz