Farmainbox reçete giriş hataları..!

farmainbox-recete-giris-hatalari

Konya Eczacı Odası'nın Farmainbox'a ilişkin duyurusu


28 Şubat 2017 14:29

Konya Eczacı Odası, Farmainbox Reçete Tevzi sistemine reçete girişleri sırasında yapılan bazı hatalarla ilgili bir duyuru yayınladı.

Konya Eczacı Odası'nın duyurusu şöyle:

Meslektaşlarımızın Dikkatine!!!

Farmaınbox Reçete Tevzi sistemine reçete girişleri sırasında bazı hataların yapıldığı tespit edilmiş ve bu sebeple aşağıdaki açıklamaların yapılması ihtiyacı doğmuştur.

1 - Türk Eczacıları Birliği tarafından yapılan bilgilendirmede sisteme reçete kaydı yapılırken reçete tipinin seçiminde ilacın esas alınması gerektiği belirtilmiştir. Bu kapsamda bazı reçetelerin iki ayrı gruba kaydedilmesi gerekebilmektedir.

Şöyle ki:

Örnek 1: Oral beslenme solüsyonu ihtiva eden Evde Bakım Reçetesinin sisteme kaydı:

- Reçetede yer alan Oral Beslenme Solüsyonu sistemde yer alan “Oral  Beslenme Solüsyonları”  grubuna işlenmeli

- Eğer reçetede oral beslenme solüsyonu haricinde ilaçlar var ise bu ilaçlar “Evde Bakım Hizmetleri” grubuna işlenmelidir.

- Eğer reçetede oral beslenme solüsyonu dışında ilaç yok ise bu reçetenin ayrıca “Evde Bakım Hizmetleri” grubuna işlenmesine gerek yoktur.

Örnek 2: Majistral ilaç içeren Yurtdışı Almanya reçetesinin sisteme kaydı:

- Reçetede yer alan majistral ilaç sistemde yer alan “Majistral ilaç” grubuna işlenmeli (Bu reçeteler kuruma ayrı fatura edildiğinden ay sonunda sistemden alınan icmal iki nüsha olarak onaylatılmalı ve bir tanesi C grubu reçeteleri faturasına, diğeri ise Yurtdışı Almanya reçeteleri faturasına eklenmelidir)

- Eğer reçetede majistral ilaç dışında ilaçlar var ise bu ilaçlar “Yurtdışı Almanya” grubuna işlenmelidir.

- Eğer reçetede majistral ilaç dışında ilaç yok ise bu reçetenin ayrıca “Yurtdışı Almanya” grubuna işlenmesine gerek yoktur.

2 - Farmainbox sisteminde bulunan “Diyaliz merkezinden çıkan Eritropoietin ve Darbepoetin” grubu bölgemiz için aktif durumda değildir.

Bu sebeple Diyaliz solüsyonu içeren reçetelerde bulunan diyaliz solüsyonları sistemde yer alan “Diyaliz Solüsyonları” bölümüne;

Eritropoietin ve Darbepoetin içeren reçetelerde bulunan Eritropoietin ve Darbepoetin içeren ilaçlarla birlikte diğer ilaçlar “ Eritropoietin ve Darbepoetin Reçetesi” bölümüne kayıt edilmelidir.

3 - Er ve Erbaş reçeteleri için 1 Mart 2017 tarihinden itibaren sıralı dağıtım uygulaması sona ereceğinden Mart ayından itibaren bu reçetelerin sisteme kayıt edilmesine gerek bulunmamaktadır.

4 - Reçete Tevzi sistemine kayıt yapıldıktan sonra sistem tarafından oluşturulan ve ekte örneği bulunan oda onaylıdır ibaresini içeren döküm ilgili reçetenin arkasına mutlaka eklenmelidir.

5 - Ay sonunda oda tarafından onaylanan icmal listeleri mutlaka fatura ekinde bulunmalıdır.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz