Eşdeğerlerinde yok, bunda neden doz sınırlaması var?

esdegerlerinde-yok-bunda-neden-doz-sinirlamasi-var

TEİS, suni gözyaşlarındaki doz uygulaması farklılıkları konusunda SGK'ya baş vurdu.


09 Ekim 2017 14:17

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İlaç Dairesi Başkanlığına bir yazı yazarak, kuru göz sendromunda kullanılan eşdeğer ilaçlar arasındaki Medula'da tanımlanan doz sınırlaması farklılıklarının düzeltilmesini istedi.

TEİS'in SGK'ya gönderdiği yazı şöyle;

Konu: Kuru göz sendromunda kullanılan suni gözyaşlarında uygulanan maksimum doz uygulaması hk.

"Sendikamız üyesi eczacılardan gelen bildirimlere göre; kuru göz sendromunda kullanılan suni gözyaşlarından 8699760610240 barkodlu TEARS NATURELE FREE SOLUSYON adlı ürünün Medula’daki maksimum kullanım dozu “1 Günde 2×1” şeklinde tanımlanmıştır.

Aynı eşdeğer grubundaki diğer suni gözyaşlarında bahse konu doz sınırlandırması yokken TEARS NATURELE FREE SOLUSYON reçetelerinde, ürünün prospektüs bilgisi olan “Hasta göze günde 3-4 kez 1-2 damla damlatılır. Ürün, tüpün ilk açılışından sonra tekrar takılabilen kapağı sayesinde 12 saat boyunca kullanılabilir.” ifadesiyle ters düşen kısıtlama sebebiyle çeşitli hak kaybı ve mağduriyetler yaşanmaktadır.

Konuyla ilgili Medula’da gerekli güncellemelerin yapılarak, hak kaybı ve mağduriyetlere yol açan kısıtlamanın kaldırılıp sonucun yazılı olarak bildirilmesini arz ve talep ederiz."

Ecz. Nurten Saydan / TEİS Genel Başkanı

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz