"Eczanelere atık ilaç kutusu yerleştirilsin.."

eczanelere-atik-ilac-kutusu-yerlestirilsin

"Atık İlaç Çöp Değildir" sloganı ile atık ilaç toplama kampanyası başlatan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, eczacıların eczanelerine atık ilaç kutusu yerleştirmelerini önerdi.


26 Aralık 2016 20:55

Çevre kirliliğindeki önemli sorunlardan biri olan ilaç atıklarına karşı Denizli, Buldan Belediyesi "Atık ilaç çöp değildir" kampanyası başlattı. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay bu kampanyayı, ilaçların çevreye kimyasal zarar vermesini önlemek ve insan sağlığı için doğru zamanda doğru ilaç kullanım bilincini vatandaşlara aşılamak için düzenlediklerini söyledi.

Kampanya kapsamında sürekli olarak belediye hizmet binasında ve Alanyazı Meydanı'nda atık ilaç kutularının bulunacağını ifade eden Gülbay;

"Ben Buldan'da faaliyet gösteren tüm eczacı arkadaşlarımızın bu kampanyaya gereken hassasiyeti göstererek işyerlerine atık ilaç kutularını yerleştirmelerini ve vatandaşlarımızı bilgilendirmelerini rica ediyorum" dedi.

ÇEKOOP Yöneticisi Eczacı Seval Ünlüerler de yaptığı açıklamada kullanım süresi geçmiş ilaçların çöplerle birlikte atılmasıyla kimyasal kirlilik yaşandığını belirterek, atık ilaç kutularında toplanan ilaçların düzenli olarak lisanslı tesislerde çevreye zarar vermeden imha edileceğini dile getirdi.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz