Eczanelerde uyuşturucu etkili sentetik ilaç denetimi..

eczanelerde-uyusturucu-etkili-sentetik-ilac-denetimi

Ankara'daki denetimleri Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yaptı


29 Ocak 2020 21:15

Ankara'da, eczanelerde yeşil ve kırmızı reçete ile satılan ve uyuşturucu etkisi bulunan sentetik ilaçlara yönelik denetim yapıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri, Ankara Valiliği Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu'nda alınan karar doğrultusunda, eczanelerde denetim yaptı.

10 eczane kontrol edildi

Başkent'te yeşil ve kırmızı reçeteli ilaçların en çok satıldığı eczanelere yönelik denetimde, uyuşturucu etkisi bulunan ve eczanelerdeki çelik kasalarda saklanması gereken ilaçların, usulsüz satılıp satılmadığı kontrol edildi. Bu ilaçların reçetesiz satışını önlemek amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde, 10 eczane kontrol edildi. Denetimlerde 1 eczane hakkında adli işlem başlatıldı.

Eczacı Haluk Kürşat Parlatan, "Bu denetimlerin olması bütün meslektaşlarımızı rahatlatır. Bunlar suistimal edilen ilaçlar. Denetim yapılması ve bu ilaçların sistemli bir şekilde satılması en doğru yol" dedi.

Kasada durması gerekiyor

Denetimlerde herhangi bir usulsüz olup olmadığı kontrol edildi. Eczanenin bağlı olduğu bilgi sisteminde var olan sentetik ilaçların kaydı ile çelik kasada durması gereken ilaçların sayısı karşılaştırıldı.

Denetimin amacının uyuşturucu etkisi yapan kırmızı ve yeşil renkli ilaçların, kötü niyetli kişilerin eline geçmemesi, böylece vatandaşların uyuşturucuya alıştırılmasının önüne geçmek olduğu belirtildi. Denetimlerin artarak devam edeceği açıklandı.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz