Eczanelerde "hijyen" eğitimi..!

eczanelerde-hijyen-egitimi

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün eczanelerde hijyen eğitimi girişimi..


18 Mart 2018 13:06

Konuyu duyunca, akla ilk önce 'bu da nereden çıktı' sorusu geliyor ister  istemez. Hijyen eğitimine kimse karşı çıkmaz ilke olarak ama eczane personeli için gerekli mi acaba?   

İstanbul Kağıthane İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlisi, gerekli olduğunu düşünüyor olmalı ki, Kağıthane'de bir eczanenin kapısını çalıyor ve eczane personelinden en az birinin hijyen eğitimi alması gerektiğini söylüyor.

Konu İstanbul Eczacı Odası'na intikal edince Oda, Kağıthane İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bir yazı yazarak ayrıntılı bilgi veriyor ki; Eczanelerin Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında değerlendirilmesi mümkün değil.

Aralarında eczane yok

Yazıda deniliyor ki; Yönetmeliğin 2. maddesinde hijyen eğitimi kapsamında yer alan işyerleri sayılıyor. Aralarında eczane yok. Yönetmeliğin dayanağı olan 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 126 maddesinde hijyen eğitimi alacak işyerleri arasında da eczaneler yok. Maddelerdeki tanımlar gıda ile ilgili iş ve işlemler ile ilgili olan işyerlerini kapsıyor.

Daha da ilginç bir ayrıntı var. İstanbul Eczacı Odası, bu konuyu daha önce İl Sağlık Müdürlüğüne iletmiş ve Halk Sağlığı Müdürlüğü de 15.07.2014 tarihli yazısında eczanelerin hijyen eğitimi alması gereken işyerleri arasında olmadığını belirtmiş.

Genel Sekreter Serdar Göksan imzalı yazının son cümlesi ise şöyle;

"Yukarıda yer verilen bilgiler ışığında eczanelerimiz hijyen eğitimi alacak işyerleri arasında olmadığından ilçenizdeki eczanelerimize hijyen eğitimi ile ilgili bildirimde bulunulmamasını bilginize saygı ile rica ederim. "


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz