Dermokozmetik danışmanlığı standartlaşıyor..

eczanelerde-dermokozmetik-danismanligi-standartlastiriliyor

Konu TEB 41.Dönem Dermokozmetik Komisyonu toplantısında görüşüldü.


04 Ekim 2018 13:15

Dermokozmetik ürünler, reçete dışı ürünler arasında eczanelerin olmazsa olmazı. Bu kategoride eczacı danışmanlığı büyük önem taşıyor. Hem tüketicinin üründen en iyi faydayı sağlaması hem de yanlış kullanım nedeniyle bir sıkıntı yaşanmaması için.

Bu noktada, eczanelerin güvenilirliğinin de zedelenmemesi adına, eczacı danışmanlığının her eczanede aynı şekilde sunulması konusu öne çıkıyor.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) dermokozmetik komisyonunun gündeminde şu sıralarda bu konu var. Dermokozmetik ürünlerde eczacı danışmanlığını standartlaştırabilmek.   

Komisyon'un son toplantısının gündeminde; “Sadece Eczanede” kavramı ile sunulacak ilaç dışı ürünlerin kullanımında, bir standardın sağlanması için, neler yapılması gerektiği konusu tartışıldı.

TEB'in açıklaması şöyle;

Dermokozmetik Komisyonu Toplantısı

Türk Eczacıları Birliği  41.Dönem Dermokozmetik Komisyonu, dönemin ikinci toplantısını, 2 Ekim 2018 tarihinde, Denetleme Kurulu Başkanı Ecz.M.Aylin Yalçınkaya Başkanlığında ve Bölge Eczacı Odalarından temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirdi.

Toplantıda, sağlığa ilişkin ilaç dışı ürünlerin kullanımı sırasında, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması, üründen optimum fayda sağlanması için eczacı danışmanlığının önemini artıracak çalışmalar üzerinde görüşüldü. Bu hizmetlerin her eczanede eczacılar tarafından aynı şekilde sunulabilmesi için yapılacak çalışmalar planlandı. “Sadece Eczanede” kavramı ile sunulacak ürünlerde bir standardın sağlanması için gerekenler üzerinde çalışıldı.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz