Eczanede arbede çıktı..

eczanede-arbede-cikti

Kırşehir Eczacı Odası, önceki gece nöbette olan bir eczaneye sabaha 5.00 sularında gelen kişilerin istedikleri ilacı reçetesiz alamayınca olay çıkardıklarını açıkladı..


15 Ağustos 2015 00:00

Aksaray - Kırşehir Eczacı Odasının açıklaması şöyle:

13 Ağustos 2015 Perşembe günü Kırşehir ilimizin Terme Caddesi’nde bulunan 34. Bölge Aksaray-Kırşehir Eczacı Odamıza kayıtlı, nöbetçi eczanemize çok çirkin bir saldırı yapılmıştır.

Saldırıyı 34. Bölge Aksaray-Kırşehir Eczacı Odası Yönetim Kurulu olarak tüm eczacılarımız ve eczacılık mesleği adına esefle kınadığımızı belirtmek istiyoruz.

Bu can sıkıcı olay, sabah saat 05.00 sularında gerçekleşmiştir. Şahıslar sabahın erken saatlerinde ilacı almak için eczaneye girmişlerdir. Fakat eczane çalışanı, bahsi geçen ilacın reçetesiz satılmadığı veya sosyal güvenlik kurumu branş uyuşmazlığı sebebiyle ödemediğini söylemesi üzerine, şahıslar hastaların önünde, eczane camlarını yumruklamış, eczacı ve eczane çalışanlarını tehdit etmiştir.

Bahsi geçen pregabalin etken maddeli ilaç, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun yayınladığı normal reçeteyle verilmesi gereken, izlemeye tabi aktif ilaç listesinde bulunmaktadır. Sağlık uygulama tebliğine göre (eğer hastanın raporu yoksa) ilgili uzman hekim tarafından reçetelendirilip sigortalı hastaya Sosyal Güvenlik güvencesiyle verilmektedir. Kısaca, bu tür ilaçlar kontrole tabi ilaçlardır. Reçetesiz kesinlikle verilmemektedir.

Bu ilaçlar özellikle uyuşturucu yan etkisinden yararlanılarak suiistimal edilmektedir. Dolayısıyla nöbetlerimizde bu tür hastalarla sürekli olarak karşılaşmaktayız. Bizler, büyük bir özveriyle özellikle nöbetlerimizde kamu hizmeti vermekteyiz. Bu hizmet sırasında eczacı, eczane çalışanı ve hastalarımızın can güvenliği tehdit altındadır.

Yaşanan bu olayın ardından can güvenliğimizin ilgili kurumlarca garanti altına alınması ve bu tür olayların tekrar yaşanmamasını temenni eder. Değerli kamuoyunun bilgisine sunarız.

34.Bölge Aksaray-Kırşehir Eczacı Odası Yönetim Kurulu adına

Uzm.Ecz. Nazan Ulukuş DENİZ


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz