Eczane Teknisyenliği için lise düzeyi eğitim..

eczane-teknisyenligi-icin-lise-duzeyi-egitim-eczaci-odasi-resmen-talep-etti

İstanbul Eczacı Odası eczanelerde yetişmiş ara eleman eksiği olduğunu belirtti.


09 Kasım 2017 11:15

İstanbul Eczacı Odası, lise düzeyinde eczane teknisyenliği bölümünün açılmasının bir ihtiyaç olduğunu belirterek bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne başvurdu.

İstanbul Eczacı Odası'nın Milli Eğitim Bakanlığı'na yazdığı yazı şöyle:

Ülkemiz insanına kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak isteyen eczacılarımız bu hizmetin verilebilmesi için ara elemanların tamamen bilimsel bir ortamda eğitilmesine, gerekli bilgi ve donanıma sahip meslek becerileri kazanmasına ihtiyaç duymaktadır.

Bu ihtiyacın giderilmesi için ön lisans programlarında eczane hizmetleri bölümü açılmış ancak gerekli ara personel ihtiyacı karşılanamamıştır.

Konu ile ilgili yapılan araştırmalarda özellikle Avrupa'da eczane hizmetlerinde görev alan ara personelin bir kısmının lise düzeyinde eğitimler aldığı ve bu eğitimlerin meslek liselerinde açılan bölümlerde verildiği görülmektedir. Ülkemizde maalesef lise düzeyinde eczane teknisyenliği eğitimi sunan hiçbir kurum bulunmamaktadır.

İstanbul Eczacı Olarak 4977 eczanemizde yetişmiş ara eleman açığını gidermek, sunulan hizmet kalitesini artırmak, ön lisans programlarında açılan eczacı teknikerliği bölümlerine yetişmiş öğrenci kazandırmak, böylelikle eczacı gözetiminde hizmet sunan eczane personellerinin daha donanımlı yetiştirilebilmesi için meslek liselerinde eczacı teknisyenliği bölümlerinin açılmasının bir ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz.

Konu ile ilgili tarafınızca gerekli düzenlemelerin yapılması ve projenin desteklenmesini arz ederiz.


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz