Konfederasyon, teknisyen sertifikalarının peşinde..!

eczane-teknisyenleri-konfederasyonu-teknisyen-sertifikalarinin-pesinde

Eczane Teknisyenleri Konfederasyonu Oda Komisyonu'nun temasları..


16 Aralık 2017 18:02

Eczane Teknisyenleri Konfederasyonu Oda Komisyonu, teknisyen sertifikaları konusunda önemli temaslar yapıyor.

Konfederasyonun içinde kurulan komisyonda "İç Anadolu" ve "Marmara" Eczane Teknisyenleri Federasyonları görev aldı.

İç Anadolu Eczane Teknisyenleri Federasyonu'nun yürütülen çalışmalar konusunda yaptığı açıklama şöyle;

Eczane Teknisyenleri Konfederasyonu Oda Komisyonu Çalışması

15 Aralık 2107 Cuma günü Ankara'da Eczane Teknisyenleri sertifikaları ve eğitimleri ile ilgili Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu,Sağlık Bakanlığı Eğitim Dairesi ve Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmeler yapılmıştır. Bu yapılan görüşmelerde;

1) Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu İlaç ve Eczacılık Kurum Başkan yardımcısı sayın Dr. Ali ALKAN bey ile Eczane Teknisyeni sertifikalarının ve Eczane Teknikeri diplomalarının sağlık bakanlığının yapmış olduğu eczane denetimlerinde yer alması için gerekli çalışmaların başlatılması gerektiği bildirildi. Konu ile ilgili bilgiler verildi,mesleki sorunlar iletildi.Sayın ALKAN tarafından Bu konu ile ilgili 2018 yılı içerisinde veriler toplanarak gerekli çalışmalar yapılacağı bilgisi tarafımıza iletildi.

Kamu,Kurum ve özel hastanelerin eczanelerinde hasta ilacını karşılama görevinin Eczacı ile birlikte Eczacının gözetiminde sadece eczane teknisyeni ve teknikeri olan kişilerin görev alabileceği bu nedenle ilgili yerlerde istihdam sağlanması için gerekli çalışmaların yapılması gerektiği görüşü bildirildi.

2) Eczane Teknisyeni sertifikasına sahip olan kişilerin Sağlık Bakanlığı ÇKYS sistemine kayıt edilebilmesi için Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Sertifikasyon Hizmetleri Dairesi başkanlığı birim sorumlusu Mehmet ÇİMEN beyle görüşüldü.

Yapılan görüşmede sertifika alan eczane teknisyenlerinin sağlık bakanlığında verilerinin eksik yada bazı meslektaşlarımızın kaydı olmadığı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilerin kuruma gönderilmesi halinde sertifikaların ÇKYS sistemine kayıt edileceği bilğisi verildi.

3) Eczane Teknisyenlerinin sertifika verileri ile ilgili görüşmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu öğrenme Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı ziyaret edildi.

Yapılan ziyarette sıkıntılarımız dile getirildi ve yapılan görüşmelerde sağlık Bakanlığı ile Milli eğitim Bakanlığı arasında iletişim kurularak verilerin Sağlık Bakanlığına gönderilmesi için çalışmalar başlatıldı.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz