Eczane teknisyeni federasyonları açıklama yaptı..

eczane-teknisyeni-federasyonlari-aciklama-yapti

Açıklamaya Marmara, İç Anadolu, Ege ve Karadeniz federasyonu imza koydu


27 Mart 2020 08:56

Dört Eczane Teknisyenleri Federasyonu ortak açıklama yaparak aşırı çalışma koşulları içinde olduklarına dikkati çektiler.

Dört Eczane Teknisyeni Derneği Federasyonunun imza koyduğu açıklamada, eczane teknisyenlerinin görmezden gelindiği belirtilerek, "Çok geç olmadan gereken önlemlerin alınmasını bekliyoruz" denildi.

Teknisyen Dernekleri Federasyonlarının açıklaması şöyle;

Kamuoyunun Dikkatine!

Bilindiği gibi dünyamızı kaosa sürükleyen ve hızla yayılan yeni tip Korona virüs (covid-19) salgını küresel boyutlara ulaşarak Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından pandemik hastalık olarak ilan edilmiştir.

Bu bağlamda, tüm insanlığı tehdit eden bu viral hastalık, 1. Basamak sağlık hizmeti veren eczanelerimiz ve sayıları 100 bini aşan biz eczane çalışanları açısından da bir halk sağlığı sorunu olarak büyük önem taşımaktadır.

Korona virüs (COVID-19) pandemisi sonrası çok yerinde bir uygulama olan, reçetesiz/raporlu ilaçların eczanelerden direkt alınmasının önünün açılması ile eczanelerin raporlu hasta sayısı ciddi oranda artış göstermiştir.

Buna ek olarak salgın haberlerinin ilk duyulduğu andan itibaren başlayan dezenfektan, maske, takviye edici gıdalar ve daha birçok ilaç ve ilaç dışı ürüne olan talebin artması, eczanelerin dinamosu olan biz Eczane Teknisyenlerinin iş yükünü ve hastalığa yakalanma riskini artıran etmenler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Birçok meslektaşımız zaten uzun olan mesai saatleri içinde aşırı çalışma koşullarından dolayı bitap vaziyettedirler.

Eczanelerde oluşan yoğunluk, 1 metre kuralı uygulamasının kimi hastalar tarafından ihlali, yorgunluk, ailemize ve sevdiklerimize hastalık taşırız riski ve endişesi, piyasada oluşan fiyat farklılıkları sebebiyle günlük rutinimiz haline gelen tartışma ortamı, sürekli olarak birbirleri ile olumsuz diyaloglar içinde olan hastalarımız, artan danışmanlık hizmetleri sonucu hiç susmayan telefonlar, 65 yaş üstü evlere ilaç temin gibi istekler bizleri de en az diğer sağlık profesyonelleri kadar aşırı yormaktadır.

Ne var ki; hem devletimiz, hem milletimiz nezdinde görmezlikten geliniyoruz.

Sağlık çalışanı olarak görülmememiz sebebiyle ne sağlığımızın korunması için bir önlem alınıyor, ne de canını dişine takarak çalışan hastane personelleri kadar değer görüyoruz.

Yarın çok geç olmadan virüs kapmamamız için gereken tüm önlemlerin alınmasını bekliyoruz.

Diğer sağlık personellerimizin hak ettiği değeri ve saygıyı en az onlar kadar risk altında çalışan biz eczane çalışanları da görmek istiyoruz.

Lütfen çok geç olmadan ilgili kurum ve kuruluşlardan görüş alınarak acilen önlemlerin belirlenmesi ve uygulanması rica olunur!

Marmara Eczane Teknisyenleri Dernekleri Federasyonu

İç Anadolu Eczane Teknisyenleri Federasyonu

Ege Eczane Teknisyenleri Dernekleri Federasyonu

Karadeniz Eczane Teknisyenleri Dernekleri Federasyonu


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz