Eczane teknikerleri de atama bekliyor..!

eczane-teknikerleri-de-atama-bekliyor

2013 de bu yana atama bekleyen teknikerler..


27 Eylül 2016 17:18

Devlet bir süre önce, yaygın adıyla "eczacı kalfası" olarak bilinen iş koluna çeki düzen vermek için yasalar çıkardı. Eczanelerde çalışacak meslek yüksek okulu mezunu yardımcı personelin adını da "Eczane teknikeri" olarak tanımladı.

Herhangi bir eczanede tekniker olarak çalışabilmeniz için ya okuluna gidip, ilgili eğitimi almış olmanız gerekiyor, ya da yasa çıkarılırken mevcut personel için devlet kontrolünde verilen eğitimlerden, sertifika sahibi olmanız gerekiyor. Yoksa ilaca el süremezsiniz. Kara kaplı böyle diyor..

Tüm bunlar kamu kesiminde çalışan personel için de gerekli. Kısaca hastane eczanelerinde çalışan yardımcı personelin de "Eczane teknikeri" olması gerekiyor.

Yasal düzenlemelerden sonra kamu kesimi eczanelerinde, hastanelerde, eczane teknikeri eksiğinin ortaya çıktığı biliniyor.

Yasal düzenleme ne için yapıldı..

Bu durumda rasyonel düşünce, meslek yüksek okullarının ilgili bölümlerinden "Eczane teknikeri" unvanını alan mezunlardan, kamuya baş vuranların bir an önce atamalarının yapılması ve gecikmeden görevlerine başlamalarının sağlanması olmalıdır.

Zaten bu alanda yapılan yasal düzenlemelerin nedeni de, eczanelerde görev yapan yardımcı personelin gerekli eğitimi almalarını sağlamak, alaylıdan okulluya geçilmesinin yolunu açmak değil miydi?

Gelin görün ki manzara pek öyle değil. Bir yanda kamu kesimi eczanelerindeki tekniker açığı, diğer yanda atama bekleyen eczane teknikerleri.

3 yıldır bekliyor..

Ege Üniversitesi Eczane Hizmetleri mezunu Şeyma Gül Kandemir, Murat Evren, Gözde İrcal ve daha niceleri atama bekliyorlar. Gözde 2013 mezunu; 2016 bitiyor ve hala atama bekliyor. Şimdi seslerini duyurmaya çalışıyorlar..  

Manzara şöyle; eczane çalışanlarının eğitimli olmasını için yasalar çıkaran, okullar açan idare, o okullardan mezun olanları işe almıyor, hem de kamu kesiminde eczane teknikeri ihtiyacı olduğu çeşitli ağızlardan ifade edildiği halde.  

Akla ister istemez şu soru geliyor; eğitim almış eczane teknikeri çalıştırmayan hastane eczaneleri acaba kime emanet..? 

Tabii kamu kesimine eczane teknikeri gerekmiyor deyip işin içinden çıkabilirsiniz de..

Varsa böyle bir tespiti telaffuz edecek bir yetkili ses, merakla dinleyecek çok olacaktır..

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz